AIM radionica curs online

Noutăți

Imagini în premieră ale unui fantastic și imens recif de corali, descoperit de către Greenpeace. Reciful adăpostește zeci de specii necunoscute până azi!

De curând, au fost publicate primele imagini ale unui impresionant și unic recif de corali, descoperit anul trecut, în preajma coastei braziliene. Întreaga comunitate științifică a aflat, cu uimire, de multitudinea de noi specii, găsite la fața locului. Aceste prime imagini ale recifului – lung de 600 de mile, au fost publicate de curând de către Greenpeace. Ele au fost realizate la o adâncime de 220 de metri, de către echipajul vasului Esperanza, aparținând Greenpeace.

Uimitorul recif se află la gurile Amazonului și se întinde din Guyana Franceză până în statul Maranhao (Brazilia). Acolo, cercetătorii au descoperit nu mai puțin de 60 de specii noi de pești și alte viețuitoare marine (languste, stele de mare). După cum a declarat Nils Asp de la Universidade Federal do Pará, acest uriaș sistem viu este unic și prezintă un imens potențial în descoperirea unor noi specii, fiind important și pentru comunitățile de pescari din zonele de coastă ale Amazoniei.

a

Totuși, aceste minunății ar putea să fi distruse dacă societățile de exploatare a petrolului vor efectua foraje în zonă, după ce vor primi acceptul guvernului brazilian. În cazul în care vor fi emise avizele pentru efectuarea forajelor petroliere, Greenpeace se va opune din răsputeri oricăror lucrări care ar putea periclita siguranța acestui minunat ecosistem.

v

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com, www.theguardian.com

Imagini: www.theguardian.com, inhabitat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii