Noutăți

Imaginea disperării: Din cauza braconajului, ultimul mascul de rinocer alb nordic este păzit non-stop de armată

  •  
  •  
  •  

În 1960 existau peste 2.000 de rinoceri albi nordici. În 1984 mai erau doar 15. Astăzi există doar cinci, dintre care doar unul este mascul. Rinocerul, botezat Sudan, are 42 de ani şi pentru a fi ferit de braconieri este protejat 24 de ore din 24 de de armata kenyană. Rinocerii albi nordici sunt cea mai rară subspecie a rinocerului african. Cotidianul The Guardian sublinează că cea mai bună cale pentru a salva subspecia este fertilizarea in vitro și implantarea embrionului rezultat într-un rinocer alb sudic, o subspecie „rudă”, care nu este încă în pericol de extincție. Inseminarea artificială a eșuat pentru rinocerii albi nordici, însă nimeni nu a testat varianta rudei surogat.

1_northern-white-rhino-750x400

În ciuda eforturilor autorităților de a proteja rinocerii, anul trecut, în Africa, braconierii au ucis 1215 exemplare obișnuite datorită cerinței de pe piața asiatică, unde cornul de rinocer este folosit în medicina tradițională pentru a vindeca orice boală, de la gripă la cancer, lucru care a dus la un adevărat măcel a acestui animal.

 

guarding-rhino

sursa: http://qz.com/385090/the-last-male-northern-white-rhino-on-earth-is-under-24-hour-armed-guard/

sursa: http://matadornetwork.com/life/last-male-white-rhino-left-earth/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Imaginea disperării: Din cauza braconajului, ultimul mascul de rinocer alb nordic este păzit non-stop de armată

  1. In halul asta a ajuns omenirea! Suntem decat animale salbatice, fara ratiune! Pentru banii suntem in stare de orice, sa omoram oameni dar animale!

  2. Vasile Pop-Negreșteanu // 25 iunie 2015 at 9:01 // Răspunde

    Vedeți domnilor informatori culturali, că stați prost cu aritmetica——-(intre 1984……și anul trecut …..?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii