Noutăți

Iată de ce a fost adăugat iod în sare. Ca să știi și tu de unde a pornit nebunia cu sarea iodată pentru toată lumea…

  •  
  •  
  •  

Iodul a început să fie adăugat în sarea din comerț aflată în magazinele din Statele Unite în anul 1924, de către Morton Salt Company, la cererea guvernului american. Acest lucru a fost făcut ca o încercare a autorităților de a introduce iod în alimetația populației cu probleme de sănătate datorate carenței acestui element. La acea vreme existau anumite regiuni în SUA, precum ar fi cele din jurul Marilor Lacuri și cele de pe coasta Pacificului, în care oamenii nu aveau posibilitatea de a obține iod prin consumul de legume și fructe, solul fiind unul sărăcăcios în această substanță. Lipsa iodului din organism a făcut ca mulți oameni din aceste părți ale Statelor Unite să dezvolte gușă.

Aproximativ 90% din persoanele care dezvoltă o gușă fac acest lucru din cauza lipsei de iod din alimentația lor. Cea mai simplă soluție găsită de autoritățile americane a fost cea de a adăuga iod într-un produs consumat cu regularitate de oameni, și anume sarea. (Iodul a fost descoperit accidental de Bernard Courtois, în 1811)

Plecând de la această situație, totul s-a transformat într-o nebunie cu consecințe dezastruoase pentru sănătatea globală. De ce? Pentru că sarea naturală fără iod aproape că nu mai poate fi găsită astăzi în magazine, pentru că toate preparatele din comerț, de la banala pâine la aproape orice sortimente de mâncare conține sare iodată obligatoriu, pentru că… așa spune legea. Cu alte cuvinte, în loc să li se recomande oamenilor cu o alimentație deficitară în iod să consume mai mult iod, sistemul obligă întreaga populație, chiar și pe ceaicare nu au nevoie de această susbstanță în plus, să o consume, pentru că există și unii care au nevoie… Nebunie sau ticăloșie curată!

Doar că iodul nu trebuie să se regăsească în exces în alimentația noastră; în cantități mari ne poate cauza tulburări ale somnului, hipertensiune, anxietate sau alte probleme. USA Food and Drug Administration recomandă un consum zilnic de maxim 150 micrograme de iod, însă, în medie, potrivit statisticilor oamenii consumă circa 210 micrograme de iod pe zi, lucru extrem de dăunător.

Tiroida în sine are nevoie doar de aproximativ 70 de micrograme pe zi, pentru a funcționa corect!!!

sursa: health.harvard.edu

sursa: todayifoundout.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

VIZIONEAZĂ emisiunea GREȘELILE CARE NE DISTRUG SĂNĂTATEA – Dezvăluirile doctorului Pavel Chirilă despre sarea iodată și vaccinuri:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

4 Comments on Iată de ce a fost adăugat iod în sare. Ca să știi și tu de unde a pornit nebunia cu sarea iodată pentru toată lumea…

  1. Nu aveam noi o solutie mai buna pt. gusa cu pastilutele alea mici?

  2. Iodul in sare are rolul de a blegii populatia…faceti muraturi cu sare iodata si veti avea muraturi teflegite…asa suntem si noi dupa atatia ani in care am consumat sare iodata…se vede unde a ajuns poporul roman dupa atata otravire cu sare iodata si fluor din pasta de dinti..trezestete romane,stai drept si fa ceva pentru ce vei lasa in urma stramosilor tai…

  3. Superclorinarea apei adus la iodarea sarii pentru ca clorul poate inhiba receptori iod din tiroida. Asta este adevarul.

  4. Totul se trage de la Cernobil. Informati-va !!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii