Florile de naștere din iunie – trandafiri și caprifoi
Trandafirii se numără printre cele mai recunoscute flori pentru că sunt de mult timp un simbol al iubirii. Fiecare culoare de trandafir are un sens diferit.
Un trandafir roșu înseamnă „te iubesc” și este un semn de dragoste; rozul reprezintă fericirea și admirația; un trandafir alb simbolizează inocența și puritatea; portocaliu înseamnă dorință și entuziasm; iar galbenul reprezintă veselie și fericire, deși unii au considerat că înseamnă gelozie.
Un trandafir roșu și alb împerecheat a ajuns să simbolizeze unitatea. Romanii priveau trandafirii ca pe o reprezentare a morții și renașterii, plantându-i adesea la mormintele celor dragi.
Cele mai vechi rămășițe de trandafiri provin din Formația Florissant din Eocenul târziu din Colorado. Trandafirii erau prezenți în Europa până la Oligocenul timpuriu.
Trandafirii de grădină de astăzi provin din China din secolul al XVIII-lea. Dintre vechii trandafiri de grădină chinezești, grupul Old Blush este cel mai primitiv, în timp ce grupurile mai noi sunt cele mai diverse.
Trandafirii sunt cel mai bine cunoscuți ca plante ornamentale cultivate pentru florile lor în grădină și uneori în interior.
Ei au fost, de asemenea, folosiți pentru parfumerie comercială și culturi comerciale de flori tăiate. Unele sunt folosite ca plante de peisaj, pentru acoperire și în alte scopuri utilitare, cum ar fi acoperirea vânatului și stabilizarea pantei.
Caprifoiul (Mâna maicii Domnului), cu florile sale tubulare, este un magnet pentru păsări colibri si reprezintă fericirea și energia pozitivă.
Caprifoiul are flori parfumate care au patru petale și cresc în două perechi sau ciorchini. Florile, care sunt tubulare, variază în culori de la alb și galben până la violet, roz și roșu.
După ce înflorirea este gata, florile sunt înlocuite cu fructe de pădure rotunde care pot fi portocalii, roșii sau o nuanță de roz.
Unele specii sunt foarte parfumate și colorate, așa că sunt cultivate ca plante ornamentale de grădină. În America de Nord, păsările colibri sunt atrase de flori.
Caprifoiul își trage numele de la nectarul dulce comestibil obținut din florile sale tubulare.
Caprifoiul este apreciat ca plantă de grădină, pentru capacitatea de a acoperi pereții și anexele inestetice, florile tubulare abundente la începutul verii și parfumul intens al multor soiuri.
Tipurile de cățărare rezistente au nevoie de rădăcini la umbră, iar vârfurile înflorite la lumina soarelui sau la umbră foarte ușoară. Cultivarurile densă este folosită ca gard viu jos, îngust.
Foto M.C.Diaconu, domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu