Noutăți

Iată ce se întâmplă atunci când aveți piciorul sau mâna amorțită și cuprinsă de furnicături. Nu, nu are legătură cu circulația sanguină

  •  
  •  
  •  

Simțiți că piciorul sau mâna v-au amorțit și nu le puteți mișca? Această pierdere a simtului tactil este cauzată de “compresia temporară a nervilor”, spune Rebecca Traub, profesor asistent de neurologie la UNC School of Medicine.

Potrivit doctorului, atunci când nervul este „strivit”, acesta nu trimite în mod optim semnalele către coloana vertebrală sau creier. Nervii transporta semnale electrice precum apa într-un furtun. Semnalele sunt transmise dintr-o parte a corpului spre creier și primesc ulterior un mesaj. Însă, dacă nervul este presat, aceste semnale nu mai circulă. Un asemenea nerv presat deseori este cel fibular. Acesta se află în zona genunchiului și amorțește când ținem picioarele încrucișate pentru mult timp. Până acum știința considera că această amorțeală vine dintr-o proastă circulație a sângelui în zona afectată, dar, de fapt, este vorba despre sistemul nervos.

„Din punct de vedere medical, acest lucru este cunoscut sub numele de parestezie. Disconfortul, uneori dureros, vă face să vă schimbați poziția. Majoritatea oamenilor se pot mișca și pot elibera presiunea de pe nervii lor. Dar dacă cineva nu este capabil să se miște sau este sedat, poate avea leziuni permanente ale nervului de la acest tip de comprimare”, declară dr.Rebecca Traub.

sursa:  http://www.sciencealert.com/here-s-what-happens-when-your-foot-falls-asleep

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii