Noutăți

Hydrospeeding, incredibilul sport extrem practicat pe apele reci provenite din scurgerile glaciare

Hydrospeeding sau riverboarding este un sport extrem ce se practică, de obicei, pe apele reci provenite din scurgerile glaciare. Potrivit celor de la Outside, revistă specializată în sporturi extreme, există două pericole majore atunci când se practică acest sport pe scurgerile glaciale.

În primul rând, apa pe care luneci cu viteză s-ar putea scurge, până la urmă, într-o crevasă adâncă. În al doilea rând, curgerile de apă din revărsările lacurilor glaciare produse în timpul amiezilor călduroase pot fi invadate de bucăţi mari de gheaţă şi de resturi care se prăbuşesc pe canalele.

Însă aceste pericole par a nu-i descuraja pe împătimiții acestui sport. Alpinistul francez Claude-Alain Gailland este unul dintre aceștia iar împreună cu colegul Gilles Janin au decis să coboare de pe cel mai lung gheţar din Europa în acest fel.

Peste 11 km au avut de coborât cei doi aventurieri de pe ghețarul Aletsch din Elveţia. Imaginile incredibile au fost surprinse de fotograful alpinist David Carlier.

Ghețarul Aletsch este cel mai mare ghețar luat ca suprafață sau lungime din regiunea munților Alpi. El este situat în regiunea de sud a Alpilor Bernezi din cantonul Wallis, Elveția. Ghețarul are o lungime de 23,1 km, iar în anul 1973 avea suprafața de 86,6 km². Apa rezultată din topirea ghețarului se scurge prin Râul Massa în Ron.

hydrospeeding-1[2] hydrospeeding-2[6] hydrospeeding-3[2] hydrospeeding-4[2] hydrospeeding-5[2] hydrospeeding-6[2] hydrospeeding-7[2] hydrospeeding-8[2] hydrospeeding-9[2] hydrospeeding-10[2] hydrospeeding-11[2]

sursa: avax.news/wow/

sursa: amusingplanet.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii