Noutăți

Hope Diamond – cel mai faimos diamant din lume. Galerie foto.

Descoperit în India în secolul 17, diamantul, de o frumusețe rară și o culoare unică, a făcut înconjurul lumii. A fost furat, regăsit, cumpărat și vândut de zeci de ori, blestemat în unele părți ale lumii, diamantul a trecut prin multe mâini și multe familii de nobili, până la regii Franței și ai Marii Britanii. Datorită istoriei încărcate a acestei pietre prețioase, a fost descris ca fiind “cel mai faimos diamant din lume“.

330px-Hopediamondnewset

ASCULTĂ:

Banner Radio bun

http://frecventa-sufletului.ro/

În prezent, diamantul albastru, cunoscut azi sub denumirea de Hope Diamond (diamantul dorinței) este expus la Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington DC, parte a colecției de pietre prețioase și minerale a instituției. Are 45,52 carate și cântărește 9,10 grame. A ajuns în SUA în 1902 și de atunci nu a mai părăsit țara. Aparține Muzeului Național de Istorie Naturală din anul 1958 și de atunci a fost expus în diferite monturi. Diamantul ia parte la expoziții mondiale și este întotdeauna asigurat la sume fabuloase pentru a face aceste călătorii și pentru a fi expus în alte muzee, ca parte a unor expoziții temporale.

Hope_Diamond_Closeup
„Oamenii de obicei, cred că a Hope Diamond este o bijuterie istorică, dar acest lucru subliniază defapt importanța sa ca specimen științific rar, care poate oferi perspective vitale în cunoștințele noastre despre diamante și modul în care acestea sunt formate în pământ.” a declarat  Dr. Jeffrey Post de la Smithsonian Institution (SUA)

The_Hope_Diamond_-_SIA

Embracing Hope 2

maxresdefault

surse: outandaboutnashville.com, newsdesk.si.edu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii