Noutăți

Grupul de câini care are o moștenire genetică neîntreruptă de 10.000 de ani

Experții au analizat moștenirea genetică a câinilor de sanie, precum husky siberieni și malamutii de Alaska și au descoperit o continuitate de aproape 10.000 de ani, din ultima epocă de gheață, scrie Gizmodo.

Deși câinii de sanie sunt cel mai specializat grup de câini, originea și evoluția lor au primit mult mai puțină atenție decât alte grupuri de câini,” au scris cercetătorii în studiu publicat în Science.

Câinii domestici au apărut în urmă cu 15.000 – 40.000 de ani și s-au tras dintr-o specie de lupi. Pentru oamenii din Pleistocen, oamenii trăiau finalul epocii de gheață și relația dintre ei și câini era vitală, ceea ce a dus la apariția câinilor de sanie.

Noua cercetare sugerează că patrupezii moderni își au originea în câinii de sanie din Siberia ce au trăit în urma cu 9.500 de ani.

Pentru studiu, cercetătorii au studiat genomul a 10 câini de sanie din Groenlanda și au comparat datele cu cele găsite în specimenul “Zhokov”, un câine găsit îngropat alături de echipamente de sanie, și mandibula unui lup de 33.000 de ani.

Citește mai mult: Digi Animal World


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii