Noutăți

Globul pământesc stilizat pe un ou de struț. Este CEA MAI VECHE HARTĂ care prezintă continentul American. Când a fost realizată?

Un glob realizat din două jumătăți inferioare a două ouă de struț, este cea mai veche reprezentare cunoscută a Lumii Noi. Potrivit celor de la National Geographic neobișnuitul glob pământesc aparține colecționarului Stefaan Missine, care l-a achiziționat de la un vânzător ambulant dintr-un târg. Globul a fost evaluat de mai mult de 100 de experți mondiali. Rezultatele au arătat că harta este una originală și ar putea fi realizată cel mai probabil în jurul anului 1504, ceea ce o face mai veche decât cea mai veche hartă cunoscută a Lumii Noi, cunoscută sub numele de globul Hunt-Lenox, care datează din anul 1510.

Deoarece caracteristicile celor două globuri (oul de struț și globul Hunt-Lenox) sunt identice, scrierea de mână, textul, ilustrațiile și chiar greșelile de ortografie sunt aceleași. Experții au concluzionat că harta de pe ouăle de struț a fost folosită ca o piesă pentru reproduceri ulterioare, inclusiv globul Hunt-Lenox, realizat în întregime din cupru.

early-sixteenth-century

Cei de la Discover Magazine subliniază faptul că oricine ar fi făcut harta a avut acces la cele mai recente informații de la exploratorii europeni. Forma peninsulei asiatice, de exemplu, reflectă explorările italianului Henricus Martellus, iar cele două insule mici ale Americii de Nord erau cele descrise de Christopher Columbus. Alte detalii reflectă date de la Marco Polo, Corte-Reals, Cabral și Amerigo Vespucci.

Lumea Nouă este extrem de rudimentar stilizată. Nu există America de Nord, ci doar câteva insule. ISABEL (Cuba) și SPAGNOLLA (Hispaniola) sunt printre cele descrise. America de Sud este numită TERRA DE BRAZIL (Brazilia) sau TERRA SANCTAE CRVSIS (Țara Sfintei Cruci).

În afară de vârsta și caracteristicilor sale, globul este, de asemenea, o raritate datorită materialului din care este făcut. În secolul al XVI-lea, nobilimea păstra adesea struții ca un semn al statutului și bogăției lor, așadar harta ar fi trebuit să fie comandată de o familie nobilă italiană, dar originea sa exactă este un mister.

Asia-on-the-ostrich-egg-globe

sursa: http://www.ancient-origins.net/artifacts-other-artifacts/globe-ostrich-egg-world-s-oldest-depiction-new-world-008514

traducerea și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Globul pământesc stilizat pe un ou de struț. Este CEA MAI VECHE HARTĂ care prezintă continentul American. Când a fost realizată?

  1. SUNT PREA CORECTE . FALSURI TOATE

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii