Noutăți

Franța celor 2.500 de Moschei a dat ordin de înlăturare a unei statui cu Fecioara Maria dintr-un parc. Noul marxism cultural al Europei la atac…

 •  
 •  
 •  

Într-o localitate din estul Franței, pe nume Publier, există o statuie de marmură a Fecioarei Maria. Până e aici totul bine. Și nimic deosebit! Statuia a fost ridicată în 2011, mărturie a crezului religios împărtășit de către comunitate. Dar oamenii locului nu bănuiau că vremurile se vor schimba și că, undeva, prin anul Domnului 2016, statuia va trebui înlăturată, sub constrângerea legilor. Așa, doar pentru că au vrut anumiți „făcători de lege”, care cred că simbolurile religioase creștine trebuie să dispară din spațiile publice. Ca să vezi! Mâine poimâine vor începe să dărâme și bisericile. N-ar fi primii. Ăștia i-or fi studiat pe bolșevici?

m

O instanță locală a oferit comunei Publier un termen de doar trei luni pentru a înlătura statuia Fecioarei Maria din locul în care se află acum. În caz contrar, prin neconformare, amenda percepută pe ziua de întârziere va fi de 100 de euro. Deci autoritățile locale sunt strânse cu ușa. Primarul zice că va încerca să mute monumentul pe un teren privat. El completează: „Cred că am o minte destul de deschisă, dar nu mă pot obișnui cu această nouă tiranie”. Decizia luată de către instanță a fost aspru criticată și de către politicienii de orientare conservatoare. Un lider al unei formațiuni de dreapta se referea tot la „o nouă tiranie”.

m2

Statuia Fecioarei Maria a fost ridicată pe țărmul lacului Geneva (Leman) acum 5 ani și de-atunci a constituit un subiect de polemică, întrucât realizarea sa ar fi fost finanțată din bani publici. Ulterior, statuia a fost achiziționată de către un grup catolic, rămânând pe vechiul amplasament. Decizia de înlăturare a monumentului a fost criticată și pe rețelele sociale, oamenii întrebându-se dacă nu cumva se dorește îngrădirea libertății de expresie religioasă.

Vi se pare normal ca o astfel de statuie să nu poată fi prezentă pe domeniul public, în Franța zilelor noastre? Ce se va întâmpla dacă se va continua pe această linie a secularismului intolerant? Vor dicta seculariștii, într-o zi, că trebuie înlăturate și Catedrala Notre-Dame ori Bazilica Sacre-Coeur? Le vor schimba destinația, preschimbându-le în discoteci, ca să nu mai deranjeze? Ori le vor transforma direct în moschei, ca să le „salveze”?!

Franța aceea pe care o admira întreaga lume, democrată, cultă și neîntrecută creatoare de civilizație, devine de nerecunoscut. Oare cât se va mai lăsa siluită de către marxiștii pe stil nou?! Marxismul cultural devine tot mai dictatorial și lucrează la foc continuu pentru a șterge memoria popoarelor europene, pentru a le tăia legăturile cu trecutul, cu tradiția, cu înaintașii.

islamists

Pe ruinele vechii lumi, neo-marxiștii ar vrea, de s-ar putea, să clădească o nouă utopie, una egalitaristă până la ștergerea oricărei identități (naționale, spirituale sau chiar… sexuale). E o utopie cvasi-identică celei construite odinioară sub steagul roșu cu seceră și ciocan. Tot opintindu-se la dărâmarea lumii vechi, sunt șanse ca extremiștii de stânga ajunși la cârma statelor să reușească altceva. Acțiunile lor vor da, cu prisosință, apă la moară islamiștilor. Fanaticilor care așteaptă momentul prielnic să-și instituie califatele în Europa Apuseană. Iar în Franța sunt deja peste 2.500 de moschei!!!

Să fie doar inconștiență, din partea neo-marxiștilor? Sau e ceva mai mult și mai rău?

m3

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.bbc.com, www.independent.co.uk

Imagini: spiritdaily.org, www.itv.com, foreignpolicyblogs.com, www.siwallpaperhd.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Franța celor 2.500 de Moschei a dat ordin de înlăturare a unei statui cu Fecioara Maria dintr-un parc. Noul marxism cultural al Europei la atac…

 1. ce va minunati !? . in Romania , statul , a aflat cu ocazia recensamantului , ca … sunt in majoritate … aproape de unanimitate cetateni de confesiune crestina . cu toate aceasta , in demonocratia romaneasca , statul , obliga pe cetatenii sai sa faca CERERE ca sa poata face ore de religie in scoala !!! . asa e legea la noi , ca doar noi ne-am ales parlamentarii care sa ne faca legi – nedrepte desigur .

 2. Eu cred ca daca privim mai atent o sa observam ca “marxismul” cultual vizeaza femeia. Nu crucile cu Isus rastignit sunt/vor fi interzise ci doar ceea ce inseamna femeia, mama…

 3. Cred in cei care ne-au creat // 11 ianuarie 2018 at 2:05 // Răspunde

  Asa se intmpla cand primesti alte nationalitati in tara la tine. Risti sa pierzi tara cu totul iar Franta asta pateste acum a pierdut tara. Eu sper ca romanii sa alunge musulmanii de aici.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii