Noutăți

Finlanda legalizează… VIOLUL? A grațiat un pedofil pentru că nu s-a demonstrat că victimei de 10 ani i-a fost frică

  •  
  •  
  •  

Scandal uriaș în țara scandinavă care promovează egalitatea de gen și care ține ostatici copiii unei românce în instituția statului, variantă finlandeză a Barnevernetului, după ce un bărbat acuzat că a abuzat sexual o fată de 10 ani a fost grațiat. Justificarea magistraților: „nu s-a demonstrat că victimei i-a fost frică”.

Cazul prezentat de presa italiană este doar ultimul dintr-o serie mai lungă și îl are în centru pe un bărbat care a ajuns în fața justiției după ce a abuzat sexual o fetiță de 10 ani. Judecătorii nu l-au putut condamna pentru viol și asta pentru că în timpul procesului nu s-a putut demonstra că abuzul a implicat și violența fizică și nici faptul că fetiței i-ar fi fost frică. Prin urmare, acuzatul a fost eliberat.

Acest dosar a ajuns însă în atenția Consiliului Europei, care a criticat legea privind violențele împotriva femeilor. Potrivit experților de la Strasbourg, legea actuală din Finlanda favorizează violatorii. „Nu toate formele de violență sexuală sunt incriminate”, se arată în raport. De asemenea, organizația internațională pentru drepturile omului consideră că legislația finlandeză a rămas în urma standardelor internaționale.

„Violul continuă să fie clasificat în funcție de gradul de violență fizică utilizat sau de amenințările autorului” și se prevede „obligativitatea de a demonstra că victima se afla într-o stare de teamă sau neputință, fiind incapabilă să se apere sau să-și exprime voința”, se spune în textul Consiliului Europei.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii