Noutăți

FILM DOCUMENTAR: Marxismul Cultural – plaga nevăzută care a corupt America și care amenință și România. Originea ideologiei promovate de fundațiile Soroș

ActiveNews.ro: Un termen puțin cunoscut publicului din România și cu atât mai puțin cercetat – marxismul cultural – este, de fapt, o realitate atât de omniprezentă în jurul nostru, încât este greu de sesizat.

Marxismul cultural ne afectează fără să știm gândirea, modul în care percepem lumea, în care vedem viața noastră și a semenilor noștri, evoluția societății în care trăim. Și face acest lucru foarte eficient prin cărțile pe care le citim, prin filmele artistice pe care le vizionam, prin ceea ce am învățat la școală și universitate, prin ceea ce se propagă prin presă, radio, televiziune și Internet.

Totul a pornit la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, cu ideile lui Marx și Engels.

În 1923, membri ai Partidului Marxist-Comunist au înființat, în Germania, un institut care mai târziu a fost cunoscut ca Școala de la Frankfurt. Aici își are originea conceptul de teorie critică, care își propunea să conteste standardele acceptate până atunci în toate aspectele vieții, dintr-o perspectivă marxistă.

Imediat ce Hitler a ajuns la putere în Germania și a început Al Doilea Război Mondial, marxiștii Școlii de la Frankfurt au fugit în America, unde au găsit adăpost în New York, la Universitatea Columbia.

Elita academică americană a fost prima infestată cu acest veritabil virus informațional. După universități, marșul a continuat în școlile, liceele, studiourile de la Hollywood și mass media americană. Nici România nu a făcut excepție, iar prima președintă a Fundației Pentru o Societate Deschisă din țara noastră, Sandra Pralong, este actual consilier al președintelui României. O pleiadă de demnitari, personalități culturale, jurnaliști, profesori, politicieni au trecut prin această școală de gândire în ultimii 25 de ani.

Dar vă lăsăm pe voi să descoperiți mai multe detalii extrem de interesante în acest film documentar american intitulat “Cultural Marxism – The Corruption of America” realizat de James Jaeger, subtitrat în română, care beneficiază de comentariile unor reprezentanți de seamă ai curentului conservator din America: Pat Buchanan, Ron Paul, Ted Baehr, G. Edward Griffin, Edwin Vieira, Michael Badnarik, Larken Rose, Stefan Molyneux și Walter Reddy.

Vă încurajăm să dați mai departe acest film prietenilor și cunoștințelor, să introduceți legături la el pe website-urile și blog-urile voastre și să organizați vizionări publice, ajutând ca acest fenomen să fie cât mai cunoscut și combătut și în România.

Citește mai mult aici: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on FILM DOCUMENTAR: Marxismul Cultural – plaga nevăzută care a corupt America și care amenință și România. Originea ideologiei promovate de fundațiile Soroș

  1. Atâta cuprindere are un asemenea subiect că face ca și viziunea unui singur savant, dar chiar și a unui grup de savanți lucrând “în același laborator”, să fie pueril de insuficientă; asta fiind despre savanți, că la mai puțin de savant e ochelar de maimuț.
    Buba e că ne dăm deștepți băgându-ne în chestiuni aflate la un cer distanță de pământ, lăsându-ne mințile la aceeași distanță față de propriile interese. Soroșăskovici ăsta nu este genetic capabil de așa nivel de interese, el fiind decât un bișnițar, unul foarte ambițios, dar doar atât.
    În incomensurabila noastră ignoranță, ignoranța din care cândva l-am trădat pe Decebal și nu e loc de întors că dacă așa a fost, după ce deja “îl făcusem” pe Burebista și idem, nici astăzi nu avem credința în Bunul Intelect și, în loc să alegem că spre ce să ne îndreptăm, că ce să construim, în exclusivitate ridicăm la nivel de patriotism că împotriva a ce să luptăm, că pe cine să urâm și așa demolăm tot ce-a mai rămas din noi. Astea sunt piste false prin care “ne facem” cu mâna noastră, că nimeni nu ne-o împinge pe la spate. Așa, dar nu numai așa, ne-am tăiat strada de sub picioare când n-am văzut că promotorul ideii cu #… e de fapt “Dragnea”, cel mai prost decât prostia – și atunci ce despre noi?
    Să ne fie rușine că… tâmpiții dracului ce suntem! Poate ne-am tras vreun blestem de prostie!? și nu putem fi altfel?! dar eu cred că nu ne-am tras-o, că eu unul simt că pot să sper și altminteri n-aș putea simți așa.

  2. Wishwell Clara // 4 martie 2017 at 21:06 // Răspunde

    Nu imi vine sa cred ce au putut sa faca niste maniaci obsedati de globalizare. Sa speram ca astfel de documentarii le vor trezi la realiate pe acele persoane care tot au impresia ca vesticii si anomaliile lor sunt benefice. Nu mai spun ca multi se fac ca trec cu vederea mizeriile sociale si le accepta de parca ar fi hipnotizati.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii