AIM radionica curs online

Noutăți

Festivalul Zăpezii din Japonia își va deschide porțile luna viitoare. Și lumea întreagă va fi uimită iarăși de colosalele statui de omăt! (Galerie foto)

Festivalul Zăpezii din Sapporo sau Sapporo Yuki Matsuri se desfășoară, anual, în luna februarie, în orașul Sapporo din insula Hokkaido. Este cel mai vestit eveniment al iernilor din Țara Soarelui Răsare. Primul astfel de festival s-a desfășurat în 1950, atunci când un grup de elevi de liceu a clădit, cu dibăcie, câteva statui de zăpadă în parcul Odori din Sapporo. Tradiția inaugurată atunci s-a păstrat, s-a amplificat.

b

De la cele câteva statui de gheață și zăpadă s-a ajuns, actualmente, la un mega-eveniment care atrage în fiecare an peste 2.000.000 de oaspeți, atât niponi, cât și străini veniți din îndepărtate țări. Astăzi, datorită amplorii festivalului și mulțimii operelor făurite din omăt sau sculptate în gheața dură, Festivalul Zăpezii se desfășoară în trei locații: Odori, Tsudome și Susukino (unde se desfășoară concursul internațional de sculptură în gheață). Principala locație rămâne cea tradițională, adică parcul Odori. Acolo au fost expuse, în anii trecuți, construcții și sculpturi înalte de peste 15 metri și late de 25.

l

Alături de sculpturile-gigant se află sute de sculpturi mai mici, dar admirabile ca înfățișare și măiestrie artistică. Pentru ca ambianța să fie de milioane (de vizitatori) în vecinătatea operelor de gheață se desfășoară concerte și alte evenimente. O frumoasă perspectivă asupra „orașului de gheață și zăpadă” o oferă Turnul TV din Sapporo, înalt de peste 147 de metri.

a

b

m

j

h

i

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: www.japan-guide.com

Imagini: calebcroyaesthetics.wordpress.com, www.goworldtravel.com, japancheapo.com, www.complexmania.com, www.tabimonogatari.net, web-japan.org, nfinitelegroom.com, viola.bz, lets0exploreasia.wordpress.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii