AIM radionica curs online

Noutăți

Festivalul PISICILOR din Belgia și povestea tristă din spatele acestuia

În ultimii șaizeci de ani, orașul Ypres din Belgia a organizat o populară „Paradă de pisici” care atrage vizitatori din întreaga țară. Kattenstoet, sau „Festivalul Pisicilor”, are loc o dată la trei ani și constă, în principal, în organizarea de parade cu figuri uriașe a îndrăgitelor feline și baluri mascate cu tematică similară. Însă în spatele acestui frumos festival se ascunde o poveste destul de tristă.

În Evul Mediu, pisicile erau considerate de oameni ca fiind părtașe, datorită asocierii cu vrăjitoarele, la multe dintre ritualurile magice. Pentru a scăpa de vrăji, în multe orașe europene, vestul Europei în special, oamenii adunau zeci de pisici într-o cușcă de plasă sau de răchită și le ridicau în foc. După ce animalele erau arse, mulțimea strângea cărbunii și cenușa și le duceau acasă pentru a le purta noroc.

Orașul Ypres, Belgia este unul dintre locurile unde aveau loc astfel de ritualuri în trecut. Practica barbară a continuat până în 1817. După acel an pisica a început să fie sărbătorită, localnicii dându-și seama cât de nebunești erau tradițiile lor. „Festivalul pisicilor” a rămas în cea mai mare parte un festival local până în anii 1955, când în a doua duminică a Postului Mare, a fost organizată prima paradă națională de sărbătorire a pisicii în zonă. Manifestație la care au fost prezentate peste 1.500 de figurine.

kattenstoet-ypres-16 kattenstoet-ypres-42 kattenstoet-ypres-32 kattenstoet-ypres-22 kattenstoet-ypres-76

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/07/kattenstoet-cat-throwing-festival.html

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii