Noutăți

Experimentul care ar putea redefini moartea și… nemurirea! Oamenii de știință au reușit să păstreze în viață creierele unor mamifere timp de 36 de ore de la decesul acestora

  •  
  •  
  •  

Cercetătorii de la Universitatea Yale au reușit să păstreze în viață creierele unor porci, în afară corpului, timp de 36 de ore. Anunțul care a fost întâmpinat cu mult entuziasm de către lumea științifică, a fost făcut de către neurologul Nenad Sestan. Potrivit lui Sestan, echipa sa a efectuat deja exeperimentul cu succes pe circa 200 de porci proveniți dintr-un abator. Folosind un sistem de sânge artificial, încălzitoare și pompe, echipa declară că a reușit să readucă circulația în creierul porcilor care fusese omorâți cu patru ore mai devreme. Tehnica, cunoscută sub numele de BrainEx, a ținut organele reanimate “în viață” timp de 36 de ore. Deși nu există dovezi că aceste creiere erau conștiente, au fost observate miliarde de celule individuale care erau sănătoase și capabile de activitate normală.

„Într-un sens simplist, cel puțin din punct de vedere tehnic, creierele au fost vii. Tehnica de păstrare a unui creier viu nu este atât de diferită față cea de păstrare a unui rinichi sau a unei inimi în vederea unui transplant. Aceste creiere de animale folosite în experimente nu au devenit conștiente, sunt foarte convins de acest lucru, deci nu există nicio problemă din punct de vedere etic. Totuși, probabil că această metodă de ținere în viață a creierului nu este valabilă doar la porci; de aceea, se poate ajunge în viitor în situația în care creierul unor oameni să fie conectat la echipamente similare până la găsirea unui corp nou”, a declarat Sestan.

Sestan și echipa sa au creat această tehnică în speranța construirii un atlas cuprinzător al conexiunilor dintre celulele creierului uman, precum și de a oferi noi modalități de cercetare a unor boli precum ar fi Alzheimerul. Cum funcționează această tehnică de ținere în viață a creierului? În timp ce detaliile specifice nu au fost oferite opiniei publice, MIT Technology Review raportează că tehnologia BrainEx implică conectarea unui creier la o buclă închisă de tuburi prin care circulă sânge artificial încălzit în toate vasele creierului, permițând oxigenului să ajungă în celulele cele mai „adânci” din creier.

prc

sursa: https://www.sciencealert.com/yale-scientists-claim-pig-brains-alive-dismembered-without-body-surprise-ethics

sursa: https://www.technologyreview.com/s/611007/researchers-are-keeping-pig-brains-alive-outside-the-body/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii