Noutăți

Există toponime pre-romane în România? (Video)

  •  
  •  
  •  

Răspunsul la această întrebare ar fi, dacă percepția mea este corectă, oarecum circumscris formulei  „(m)da, dar nu prea multe”, după care interlocutorul te va privi oarecum din perspectiva intelectualului superior care discută cu un tracoman/dacoman.

Lăsând la o parte abordările subiective, răspunsul ar putea fi, dar nicidecum „tracoman” ori „dacoman”: da, suficient de multe încât să ne punem problema cum să le organizăm pe categorii și cum să le explicăm din punct de vedere istoric-etimologic.

Vă invităm așadar la o incursiune captivantă în toponimia preromană din spațiul geografic actual al României: Mureș, Strei, Dunăre, Iza, Timiș, Suceava, Deva, Zalău…

Conf. dr. Sorin Paliga este profesor de limba cehă și de gramatică istorică la Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de Filologie Rusă și Slavă.

Este autor a numeroase studii privind limbile slave și alte limbi indo-europene, privind culturile vechi, mai ales din sud-estul european. A tradus din limbile cehă, engleză și franceză.

Detalii și bibliografie: https://unibuc.academia.edu/SPaliga; https://www.researchgate.net/profile/…

Aceasta este înregistrarea webinarului Există toponime pre-romane în România?, desfășurat pe platforma Zoom în data de 9 iunie 2021.

Seria de Conferințe DACICA este organizată de Centrul de Studii al Fundației Dacica și sponsorizată de Pensiunea Dacica.

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii