AIM radionica curs online

Noutăți

Există fabrici de Țânțari modificați genetic. La ce sunt folosiți?

Zilele acestea întreaga lume este cu ochii pe America Centrală și de Sud, unde virusul Zika, care se transmite la om prin mușcătura țânțarilor, face deja victime în rândul populației. Mai mult, numeroase ONG-uri din întreaga lume trag un semnal de alarmă că apropierea olimpiadei de vară care va avea loc la Rio de Janeiro, Brazilia, ar putea crește simțitor de mult numărul infecțiilor cu temutul virus, dacă nu se vor lua măsuri urgențe.

Soluția pare a veni de la o companie producătoare de țânțari modificați genetic, care este pe punctul de a deschide o fabrică în Brazilia. Motivul, tocmai cel de a reduce populațiile de insecte sălbatice purtătoare de virusuri precum Dengue, Zika și Chikungunya.

Potrivit studiilor realizate de cei de la Oxitec, chiar firma producătoare de țânțari modificați genetic, în Brazilia, Panama și Insulele Cayma, astfel de insecte sterile pot reduce numărul populațiilor de țânțari sălbatici, purtători de viruși, cu până la 90%.

Hadyn Parry, CEO la Oxitec, susține că o fabrică în zonă va reduce populațiilor de țânțari sălbatici, fiind cea mai bună metodă de a proteja oamenii împotriva maladiilor: “Cum principală sursă de răspândire a infecțiilor în lume o reprezintă insectele, cea mai bună apărare împotriva acestor boli grave ca febra Dengue sau virusul Zika, o reprezintă controlul populației de țânțari Aedes Aegypti.”

Pentru virusul Zika nu există vaccin, primele simptome apar la 12 -14 zile după infectare când pacientul are febre severe, dureri articulare sau musculare. Se poate transmite și de la femeile gravide la făt, iar în aceste cazuri, acesta se va naște cu malformații congenitale grave.

Nota noastră: Dacă într-adevăr o astfel de metodă este cu adevărat eficientă nu știm. Totuși, credem că este riscant ca insecte sau alte animale modificate genetic să fie lăsate în natură, iar acest lucru să devină o practică obișnuită. Jocul de-a Dumnenzeu poate fi periculos!

sursa: bbc.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Există fabrici de Țânțari modificați genetic. La ce sunt folosiți?

  1. Despre popapitec,australopitec,ramapitec…neandertal,oamenii zapezilor,he,he,acesti neandertalieni lati,cu capul mare, ochi si par inchis la culoare acoperiti cu citeva blanite,adevarate biocalorifere menite parca sa termine odata cu epoca glaciara,stim…totul.Cine sunt adevaratii oameni ai zapezilor,cu ochi albastri si par deschis la culoare,imbracati mai bine,,nu am prea inteles”.Un profesor universitar spunea ca peste 80% din ceea ce suntem astazi(deci,ADN-ul nostru) o reprezinta actiunea virusurilor de-a lungul timpului.Corect?Pai un profesor este mai mult decit ,,vasalie”!A mai fost aici un subiect privitor la vaccinuri si eficienta lor,si am adus vorba si de nisa ecologica.Probabilitatea ca ocuparea nisei ecologice a unei specii cu alti membrii ale ai speciei ,dar aceeasi ramura ,nu a dat rezultate.(exemplu,bibanul soare in Romania ,adus pentru combaterea frigurilor palustre).Referitor la tintari; mimeni nu poate garanta ca nu vor lua si ei virusul,nimeni nu poate garanta ca totusi nu se va naste o noua specie,sau ce se va intimpla in cazul distrugerii celeilalte.Pare mai degraba un experiment acceptat pin cointeresare si inducerea fricii ca s-ar putea intimpla ceva(frica nu a adus nimic bun niciodata.doar suferinta si moarte)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii