Noutăți

Pete misterioase de căldură descoperite în Marea Piramidă din Giza

Luna trecută, o echipă internațională de cercetători a început scanarea piramidelor din Egipt folosind cele mai noi tehnologii, în speranța că vor reuși să deslușească mai multe dintre misterele acestor construcții.

În urma studierii Marii Piramide din Giza s-au găsit mai multe „pete” de căldură misterioase în interiorul acesteia. Scanările au avut loc în momente diferite ale zilei dar și ale nopții și s-a descoperit o diferență de până la 6 grade Celsius, într-o anumita parte a piramidei, asta în condițiile în care diferențele de temperatura ale blocurilor de calcar variază între 0,1 și 0,5 grade. Studiul va continua până anul viitor, perioadă în care oamenii de știință speră să găsească o explicație pentru această anomalie.

151110163536-giza-pyramid-ir-result-exlarge-169

Deoarece materialele rețin căldura în mod diferit, anomaliile termice ar putea fi semne ale prezentei unor crăpături ale calcarului dar și pasaje secrete în interiorul încăperilor. O dovadă în susținerea ultimei teorii sunt și niște descoperiri recente pe partea estică a piramidei lui Khufu. Aici, tot cu ajutorul scanărilor termice, cercetătorii au descoperit un mic pasaj ce urcă dinspre temelia piramidei spre suprafață.

Traducerea si adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: sciencealert.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii