Cunoaste lumea

Noutăți

Cum ar putea Iohannis să pună pe butuci Republica Moldova

 •  
 •  
 •  

În timp ce tinerii de la Chişinău fac planuri de unire, acum că nici România, nici Republica Moldova, nu mai au guvern, Preşedintele Klaus Iohannis a decis să stopeze sau să amâne ajutorul de 150 de milioane de euro votat de Parlament pentru Republica Moldova. Era exact diferenţa dintre supravieţuire şi faliment pentru ţara vecină.
Ca să înţelegem de la început despre ce vorbim, 150 de milioane de euro reprezintă cam zece la sută din cheltuielile anuale bugetare ale Republicii Moldova şi aproape jumătate din fondul de pensii al acestei ţări.
Fără aceşti bani Moldova se va prăbuşi ca stat, nu este exclusă nici divizarea ei teritorială şi cred că, în loc să se joace dea bau-baul FMI cu politicienii moldoveni, România ar fi trebuit să ajute necondiţionat statul vecin.

Acum, indiferent de raţiunile pentru care preşedintele Klaus Iohannis a decis stoparea acordului care ar fi ajutat Moldova, moldovenii vor judeca altfel România. Cei care nu suportă ideea de unire vor urî şi mai mult ţara noastră, dar adevărata problemă o vor avea exact tinerii unionişti ai Moldovei, care vor încerca să înţeleagă de ce, uneori, sângele se mai şi face apă.

 

Moise Guran

Citește articolul integral, aici: biziday.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Cum ar putea Iohannis să pună pe butuci Republica Moldova

 1. O stupizenie de analiza! Moldovenii sa se hotarasca cu cine merg: cu Romania si UE sau cu rusnacii! Lor le place sa stea cu fundul in doua luntrii si sa ia bani din ambele parti…

 2. Fratii nostri de peste Prut inteleg foarte bine ca nu pot primii ajutor atata timp cat la conducerea tarii sunt niste mafioti rusofili. Asa ca este foarte bine ca le-am amanat ajutorul financiar.

 3. Nu ar trebui sa fie la putere unul care este asa slab incat nu e in stare sa recunoasca dreptul nostru de a fi uniti.Din pacate nu rasar dovezi concrete ca ar fi manipulat sau santajat, nici nu da indicii ca este de partea poporului. Ce rost are un presedinte fata de un rege? As prefera un rege neprins in franghiile coruptiei decat ce am avut pana in ziua de azi.

 4. pai, scuze, si de unde avea romania atatea sute de milioane, incat sa mai dea si la altii, atata vreme cat suntem la pamant cu, cam, tot!!!??????

 5. Niște „politicieni” fură un miliard in Republica Moldova. Golesc visteria. Acum este „obligația necondiționată” a României să acopere un gol? Lumea nu funcționează asa! Este nevoie de unele garanții. Dacă si banii următori ajung tot la …?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii