Noutăți

Este acesta un nou tip de război? Mai mulți diplomați americani din China au suferit leziuni cerebrale în urma unui nou posibil atac sonic. Ceva similar s-a petrecut anii trecuți și în Cuba

  •  
  •  
  •  

Guvernul american a emis o avertizare către proprii cetățeni aflați la muncă sau în interes personal în China, după ce mai mulți angajați ai ambasadei au suferit leziuni cerebrale care ar putea fi legate de un atac sonic. Diplomații americani se aflau la consulatul american de la Guangzhou, când au raportat că au auzit niște sunete misterioase, după care li s-a făcut rău.

Aceste simptome au fost resimțite la sfârșitul anului 2017. După incident angajații au fost aduși înapoi în SUA unde au fost supuși mai multor investigații medicale. Deși de abia acum au apărut în presa americană informații cu privire la acest incident, presa de peste ocean a început să speculeze deja faptul că acesta este cel de-al doilea “atac sonic” asupra unor diplomați americani, după cel asupra ambasadei din Cuba în 2016. În urma acelui incident, peste 20 de diplomați au fost afectați și au avut nevoie de ingrijiri medicale.

“Guvernul Statelor Unite ia în serios aceste rapoarte și și-a informat personalul oficial din China despre acest eveniment. În prezent nu știm ce a cauzat simptomele raportate și nu avem informații de situații similare din China, fie în interiorul, fie în exteriorul comunității diplomatice. Dacă sunteți în China și dacă vă confruntați cu orice fenomene neobișnuite de auz, însoțite de sunete neobișnuite, nu încercați să localizați sursa lor. Vă rugăm să vă îndepărtați cât mai repede de acele surse“, explică o avertizare emisă de guvernul de la Washington.

Încă nu se știe nimic despre tipurile de zgomote la care au fost expuși angajații guvernamentali, însă secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat miercuri, într-o audiere din cadrul Congresului, că investigațiile celui mai recent episod sunt asemănătoare cu cele pe care le-au resimțit angajații din Cuba“Avem echipe medicale care se mută pe teren în China. Lucrăm să aflăm ce s-a întâmplat la Havana, cât și în China, de asemenea”, a declarat Pompeo, potrivit unui raport al NPR.

Oficialii cubanezi au negat în mod constant orice legătură cu un posibil atac sonic care ar fi fost comis împotriva americanilor în 2016. Cu toate acestea, membrii ambasadei de la Havana au suferit pierderi de auz, vertij, tulburări de somn și umflarea creierului, fără ca medicii să poată identifica cauza nici până astăzi. Iată sunetul auzit de americani în Cuba:

sursa: https://www.sciencealert.com/americans-warned-avoid-strange-noises-after-suspected-sonic-attack-china-cuba-guangzhou-diplomats

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii