Noutăți

Deși de departe arată ca un trunchi de copac degradat, când te apropii realizezi că este o fascinantă operă de artă!

De la o distanță mai mare, vezi în față doar un trunchi de arbore bătrân, care arată ca și cum ar fi început să putrezească. Când te apropii, constați, foarte surprins, că te-ai înșelat. Că ai în față o minunăție sculptată cu migală și măiestrie. Este vorba despre o sculptură-unicat, nu doar în China, ci în întreaga lume, care cuprinde mai mult de 550 de figurine sculptate în lemn. Răbdătorului și talentatului sculptor, pe nume Zheng Chunhui, i-au trebuit patru ani, pentru a-și realiza uimitoarea operă. Sculptura este realizată dintr-un singur trunchi de copac, măsurând 12,3 metri în lungime.

j

Originala operă de artă înfățișează, în detaliu, ființe umane (peste 550), bărci, poduri, clădiri și a fost înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness, drept cea mai lungă sculptură în lemn de pe mapamond. În China s-a perpetuat până astăzi străvechea artă de a sculpta, cu migală, trunchiurile unor arbori doborâți. Scena elaborată înfățișată pe enormul trunchi de copac este, de altminteri, una faimoasă, binecunoscută pentru chinezi.

Imaginea după care a fost reprodusă sculptura datează de acum aproape 900 de ani. Este vorba despre o pictură numită „De-a lungul râului în vremea festivalului Quingming”, operă a pictorului Zhang Zeduan (1085-1145 d.Hr.). Picturii „De-a lungul râului în vremea festivalului Quingming” i se spune „Mona Lisa Chinei”, dat fiind că este una dintre cele mai cunoscute opere de artă de pe acele meleaguri. Picturii în cauză îi este atribuită și o importanță istorică, deoarece s-a constatat că descrie cu fidelitate aspecte din viața de zi cu zi a chinezilor de acum nouă secole.

ddLa rândul ei, sculptura realizată din lemn în epoca contemporană are mari șanse de a fi admirată secole de-a rândul, precum vestita pictură care a inspirat-o!

s

f

g

h

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: www.ancient-code.com, www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii