Noutăți

Descoperire stupefiantă: ADN-ul spermatozoizilor poate supraviețui în corpul femeii ani de zile, putând ajunge și în creier!!!

O descoperire accidentală șochează lumea științifică: corpul femeilor este purtător al ADN-ului viu aparținând tuturor bărbaților cu care au avut relații sexuale. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialiștii Universităţii din Seattle în colaborare cu Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson, conform YourNewsWire.

Descoperirea a fost făcută în timp ce oamenii de știință încercau să determine dacă femeile gravide cu un făt de sex masculin erau mai predispuse la anumite afecțiuni neurologice. Cercetarea a pus în evidență  faptul că în creierul femeilor este prezent ADN-ul altor indivizi care sunt diferiți, din punct de vedere genetic, de celulele femeii. Potrivit studiului, nu mai puțin de 63% dintre femeile testate dețineau urme de ADN masculin în creierul lor, în diferite regiuni ale acestuia, ADN care provine din cel puțin două surse: de la un frate mai mare, transferate în corpul femeii în timpul în care aceasta era un făt, sau din cadrul relațiilor sexuale.

Ținând cont că prima variantă nu se aplică decât unui număr redus de femei, cea mai comună sursă de ADN masculin provine din relațiile sexuale…

Întrebarea care se pune este: Cum a ajuns acest ADN în creierul femeii? Specialiștii au o explicație uluitoare: spermatozoizii sunt celule vii. Cei care nu sunt eliminați din corpul femeii sau nu mor din anumite motive, își găsesc adăpost în corpul acesteia, putând să se deplaseze în zone nebănuite. Spre exemplu, spermatozoizii care ajung în cavitatea bucală a femeii prin intermediului sexului oral pot traversa canalul nazal și urechea internă, ajungând în spatele ochilor. De aici, spermatozoidul ajunge în fluxul sanguin, iar în final în creier sau în coloana vertebrală. Uimitor, nu?

Sursa: YourNewsWire

Traducerea și adaptarea: Luana Mateescu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Descoperire stupefiantă: ADN-ul spermatozoizilor poate supraviețui în corpul femeii ani de zile, putând ajunge și în creier!!!

  1. De aceea este adevarata zicala :”daca traiesti alaturi de un prost, te trezesti prost…”!

  2. O interventie brutala care face sa sangereze uterul sau coarnele uterine ale femelelor la care se face inseminare artificiala, duce la moartea spermatozoizilor.Singurul mediu in care sunt protejati ,pentru o perioada limitata,este lichidul seminal.Asta am invatat la cursul de Reproductie a animalelor.Sa migreze spermatozoizii prin peretele vascular , sa intre in sange ,sa faca ,,turism”prin creier asta este SF.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii