Noutăți

Descoperă Chefchaouenul, orașul alb-albastru din Maroc (galerie foto)

Chefchaouen este un mic oraș de-a dreptul fermecător situat în nord-estul Marocului, aproape de țărmul Mării Mediterane. Situat în inima Munților Rif din Maroc, Chefchaouen este o încântătoare stațiune turistică de doar 40.000 de locuitori, cunoscută în întreaga lume pentru nuanța de albastru-pulbere în care sunt pictate casele de aici.

Orașul a fost înființat în anul 1471. În secolul al XV-lea și al 17-lea așezarea a prosperat odată cu sosirea aici a primilor evrei expulzați din Spania. În 1920, ibericii au preluat controlul asupra orașului, Marocul recâștigându-l de abia după independența din 1956.

Chefchaouen este și o destinație populară pentru cumpărături deoarece oferă multe obiecte de artizanat care nu sunt disponibile în altă parte în Maroc. Printre acestea se numără îmbrăcămintea din lână și păturile țesute. Brânza de capră originară din zonă este de asemenea populară printre turiști. Totuși, zona nu este ferită de pericole. Satele din jur sunt renumite pentru culturile de marijuana, nu o dată autoritățile fiind nevoite să intervină în zonă pentru a opri traficul cu această plantă interzisă și pentru a închide rețelele de contrabandă care se întind până în Europa.

Supranumit și Perla Albastră a Marocului, Chefchaouen poate fi alegerea ideală pentru a vă petrece vacanța. Nuanțele de albastru deschis cu care sunt vopsite casele, străzile înguste și întortocheate, zidurile, arcadele și porțile, vă vor purta cu siguranță într-o alta lume, veți descoperi o altă cultură și un alt mod de viață. Și să nu credeți că veți fi singur, în timpul verii aproximativ două sute de hoteluri răspund la afluxul de turiști europeni care vizitează zona.

Chefchaouen-16[2] Chefchaouen-14[2] Chefchaouen-13[2] Chefchaouen-12[2] Chefchaouen-11[2] Chefchaouen-9[2] Chefchaouen-8[2] Chefchaouen-6[3] Chefchaouen-3[3] Chefchaouen-2[3] Chefchaouen-1[3] Chefchaouen-0[3]

sursa: Amusingplanet.com Chaouen.info, fotografii: dimoxod

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii