Noutăți

De necrezut: Speriați de poluare, chinezii cumpără acum aer curat îmbuteliat în sticle

Speriați de poluarea tot mai accentuată din orașele lor, tot mai mulți chinezi s-au apucat să își cumpere aer îmbuteliat. O fi aceasta soluția pentru combaterea poluării? Medicii susțin că nu. Degeaba se înghesuie locuitorii Beijingului pentru a-și procura astfel de sticluțe pe care mai apoi le deschid în casă, dacă în întreaga zonă persistă un aer greu respirabil și foarte dăunător organismului uman.

Aerul îmbuteliat provine din Canada, mai exact din parcul Naţional Banff din Munţii Stâncoşi, iar o sticlă costă între 14 și 20 de euro, de 50 de ori mai mult ca o sticlă de apă plată.

china
Marile metropole din China precum și nordul țării puternic industrializat, este des cuprins de valuri de poluare, mai ales în lunile de iarnă reci atunci când pe lângă poluarea cauzată de industrie se adaugă și cea produsă de centralele termice care ard cărbune pentru a produce căldură. Acum două săptămâni, la Beijing a fost emis pentru prima dată în istorie alertă cod roșu din cauza poluării.

Potrivit lui Harrison Wang, director de operațiuni al companiei Vitalitate Air în China, importatoarea aerului îmbuteliat, declară că „produsul” companiei este cumpărat în special de chinezii cu bani, cluburile de lux dar și de instituții. Mai mult, sticlele cu aer au devenit un ideal cadou pe care oamenii îl oferă cu diferite ocazii prietenilor apropiați.

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu

sursa: cnn.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii