Noutăți

De la capăt… Ar putea doar doi oameni să repopuleze Pământul după o eventuală apocalipsă?

Adam și Eva ar fi reușit acest lucru, potrivit Bibliei, dar, din punct de vedere științific, doi oameni ar fi suficienți pentru a ne repopula planeta? Mai întâi de toate, să punem pe tapet lucrurile evidente, și anume faptul că prima generație “nouă” ar fi în mod evident formată din frați și surori, a doua din verișorii primari și tot așa. Studiile multiple au arătat că atunci când aceste rude de gradul I sau doi au copii împreună, rezultatele nu sunt tocmai în ordine din punct de vedere genetic.

Un raport privitor la copiii cehi născuți de părinți strâns legați prin relații de rudenie, între anii 1933 și 1970, a pus în evidență rate mai mari ale mortalității infantile și mai multe cazuri de  dizabilități fizice și mentale decât în mod obișnuit. Bolile rare moștenite apar, de obicei, atunci când două copii ale unei gene sunt transmise de mamă și tată. Dacă acești părinți sunt, de asemenea, frate și soră, genele lor sunt mult mai probabil similare. Problema se propagă apoi prin generații. Și asta nu e tot. Diversitatea genetică permite speciilor să depășească problemele și să obțină schimbări în mediul înconjurător; și tocmai asta se pierde atunci când se reproduc rudele apropiate. La aceste probleme se mai adaugă calitatea spermei și calitatea spermatozoizilor în astfel de încrucișări.

Totuși, există speranță pentru un viitor Adam și Eva. Istoria civilizației umane arată că mai multe populații mici au reușit să crească în număr și să depășească probabilitățile matematice din spatele geneticii. Un exemplu în acest sens ar fi comunitatea Hutterite din America de Nord, care provine din doar 18 familii și a căror membri astăzi numără peste 45.000 de persoane.

“Dovezile privind efectele pe termen scurt ale încrucișărilor genetice între rude sunt foarte puternice, dar toate aceste lucruri sunt probabiliste și pare că se pot pierde după mai multe generații”, spune antropologul John Moore, care investighează modul în care ființele umane pot coloniza alte planete.

sursa: http://www.sciencealert.com/could-two-people-repopulate-earth-science

sursa: http://www.bbc.com/future/story/20160113-could-just-two-people-repopulate-earth

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on De la capăt… Ar putea doar doi oameni să repopuleze Pământul după o eventuală apocalipsă?

  1. vedeti cat de bine a fost Creat si acest lucru ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii