Noutăți

Cum vede Mark Zuckerberg evoluția Americii sub președinția lui Donald Trump?

  •  
  •  
  •  

În trecut, Mark Zuckerberg a dezaprobat unele afirmații din discursul candidatului Trump la președinția Statelor Unite ale Americii. De pildă, în aprilie, președintele și fondatorul Facebook spunea că observă cum unii oameni și națiuni tind să se închidă în sine, să se împotrivească ideii de comunitate globală și de interconectare.

Însă, zilele trecute, Zuckerberg a dat de înțeles că prezența lui Donald Trump la cârma SUA nu este incomodă pentru el. Pe propria pagină de Facebook, Zuckerberg a redactat o postare în care a arătat că a urmărit cu atenție desfășurarea alegerilor, având-o în preajmă pe fiica sa.

Mark Zuckerberg a spus că se simte optimist, plin de speranță, la scurtă vreme după ce Donald Trump a dat peste cap toate sondajele de opinie și estimările analiștilor politici de peste Ocean, depășind-o cu mult pe Hillary Clinton, pe care o parte din presă o vedea deja câștigătoare.

d-z
Optimismul președintelui și fondatorului Facebook intră, în urma acestei afirmații, într-un puternic contrast cu atitudinea manifestată de către mulți dintre milionarii din Silicon Valley și de către alți cârcotași sus-puși cărora victoria lui Tump nu le-a căzut bine deloc.  Pe de altă parte, Zuckerberg a negat vehement că rețeaua Facebook l-ar fi ajutat cumva  pe Trump să devină câștigător în alegeri.

În orice caz, surprinzătoarea opinie, neutră spre pozitivă, a lui Zuckerberg la adresa președinției lui Trump nu este împărtășită de către alți membri ai bogatei elite tehnologice de peste Atlantic.

Interesant acest semnal venit din partea lui Zuckerberg! Să vedem ce va urma, în SUA, în lume și în România. Indiscutabil, schimbarea de direcție ideologică din SUA va da semnalul unor mari prefaceri și în România, unde suporterii de conjunctură ai unor idei similare celor promovate de către Hillary Clinton au fost prinși pe picior greșit.

Chiar dacă nu mai e mult până la alegerile parlamentare și chiar dacă mulți dintre români nu-și fac prea mari speranțe de primenire a clasei politice, s-ar putea ca surprizele din România să fie la fel de mari precum venirea lui Trump la Casa Albă.

S-a văzut care a fost voința celei mai mari părți a națiunii americane. E timpul ca, prin voia națiunii române, să înceteze și circul politic autohton de până acum. E timpul să ne mai gândim și la viitor, la lumea pe care o dorim pentru copiii noștri!

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: www.thesun.co.uk, time.com

Imagini: www.laprensa.hn, www.thepoliticalinsider.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Cum vede Mark Zuckerberg evoluția Americii sub președinția lui Donald Trump?

  1. Tovarasu …berg da si el din coada, nimic mai mult. Zuckerberg e un hot si-un sarlatan, in acelasi timp doar o interfata, caci mizeria aia de “feisbuc” e opera Sistemului, pentru urmarirea persoanelor si control global. Acest stupid site numit facebook, a fost agresiv promovat de media aservita, facandu-l din rahat, bici. Dupa ce ca era mult mai slab si mai putin atragator decat multe alte siteuri de socializare ale vremii, Zuckerberg l-a mai si furat de la altii. Tipic pentru tot neamul.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii