Noutăți

Cum să dinamizezi energia creatoare a gândului

 •  
 •  
 •  

De când ne naștem purtăm cu noi un instrument fabulos. Un instrument pe care știința abia acum începe să îl descopere cu adevărat. Psihiatrul Daniel Amen îl numește „cel mai complex organ din Univers”. Nu este de mirare având în vedere faptul că mintea, creierul coordonează toate activitățile organismului și în același timp ne influențează fericirea, relațiile și bunăstarea personală.

Creierul este propriul tău Univers

Este fascinant să descoperim că numărul de neuroni care se estimează a fi în structura creierului coincide cu numărul de stele estimate Calea Lactee. Să fie oare o coincidență? Poate că în viitor știința va găsi multe astfel de corelări.  Până atunci însă știm că mintea și creierul nostru dețin o forță care poate transcende limitele raționale impuse de noi. O energie care ne oferă potențialul de a deveni așa cum ne dorim: longevivi, activi, prosperi, carismatici, magici, creativi. Pentru asta însă e necesar să ne preocupăm de sănătatea creierului nostru și de toate gândurile, informațiile și emoțiile care ne invadează mintea zi de zi.

Suntem ceea ce gândim  

Neuroștiința explică această energie a creierului prin modul în care neuronii comunică între ei.  În funcție de gândurile, emoțiile și activitățile noastre zilnice, neuronii emit diverse impulsuri electrice numite „potențial de acțiune” care stimulează alți neuroni de aceeași frecvență. Atunci când  creierul înregistrează o informație, alte rețele neuronale vaste sunt stimulate și conectate între ele.

Surprinzător însă este faptul că atunci când îți focalizezi atenția pe un anumit scop, o perioadă lungă de timp, creierul începe să se raporteze la ideea emisă de parcă ar fi un fapt deja prezent în realitatea ta. El reacționează la fanteziile negative sau pozitive  ca și cum ar fi reale. Cu alte cuvinte, gândurile noastre dominante nu se reflectă doar în experiențele pe care le atragem, ci și în structura creierului nostru.

Gândul și intenția din spatele lui sunt energiile necesare materializării

Gândul emis mobilizează întreg creierul în direcția realizării acelui gând.  Crescând frecvența gândurilor pozitive, îmbunătățim structura creierului nostru și schimbăm aspectele neplăcute din viața noastră.  Modificând limbajul interior putem schimba realitatea în care trăim. Pentru a face asta, creierul are nevoie de disciplina noastră, de atenția noastră și de lucrul permanent cu noi înșine. Meditația, focusul, contemplarea, observarea  sunt exerciții care ne ajută să creștem calitatea gândurilor și emoțiilor noastre. Pe lângă acestea,  una dintre cele mai eficiente metode de antrenare a minții și a creierului este stimularea cerebrală.

poza5

Cu ajutorul ei poți schimba rapid energia gândurilor care nu îți susțin în mod pozitiv evoluția. Ședințele cu dispozitivul de stimulare mentală au efecte asemănătoare meditațiilor, dar cu un rezultat mai concentrat și mai rapid:

– intensifică activitatea undelor cerebrale alfa și teta, acest lucru având ca efect calmarea minții, îmbunătățirea stării de spirit și elevarea vibrației personale;

– te ajută să să diminuezi și chiar să elimini stresul, anxietatea și depresia;

– sporesc activitatea neuronală din cortexul prefrontal ceea ce înseamnă îmbunătățirea funcțiilor cognitive;

–  te susțin în schimbările pe care vrei să le faci, în adoptarea noilor comportamente (urmarea unei diete sau a unul stil alimentar nou, renunțarea la vicii sau anumite dependențe, eliminarea unui tipar mental negativ, etc);

În România, este disponibil dispozitivul pentru stimulare cerebrală prin lumini și sunet, Mind Synergy.

Care sunt pașii prin care poți schimba un comportament nedorit cu ajutorul

dispozitivului de stimulare mentală Mind Synergy?

 1. Îți setezi clar scopul pe care dorești să îl atingi
 2. Stabilești afirmațiile care rezonează cu dorința pe care vrei să o materializezi
 3. Alegi programul de meditație potrivit din memoria dispozitivului Mind Synergy
 4. Practici zilnic (între 30-90 de zile consecutiv) ședința de stimulare mentală cu ajutorul dispozitivului Mind Synergy. Ședința presupune repetarea afirmațiilor create de tine pe tot parcursul meditației cu Mind Synergy.

Antrenându-ți mintea și creierul în direcțiile stabilite de tine  începi să atragi în viața ta experiențe, oameni și evenimente care rezonează cu pozitivismul și frumosul cultivat în interiorul tău. Vibrația tot mai înaltă și puternică a gândurilor lucrate conștient conduce la concretizarea mai ușoară și mai rapidă a obiectivelor stabilite.

Mai multe detalii despre beneficiile stimulării mentale găsești pe pagina:

www.aimgroup.ro

Un articol de Andreea Manea


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Cum să dinamizezi energia creatoare a gândului

 1. Daca era asa cum se tot spune,dispozitivul asta se gasea in dotarea tuturor spitalelor.Hai nu de la noi,ca poate aici este reavointa.Poate nici in SUA,dand vina pe oculta ,asa de sanchi.Dar 100% dispozitivul ar fi fost prezent in spitalele din Japonia,Norvegia,Suedia,Finlanda.Oamenii acestia sunt deschisi la minte si folosesc tot ce este nou si util,daca prin asta pot aduce un aport cat de mic la sanatatea individului.Dar poate nu au auzit de aparatul minune,care ar putea alina suferintele milioanelor de oameni prinsi in capcana fara de scapare a suferintei de natura psihica.Spe sa nu ajungeti sa aveti pe cineva drag in aceasta conditie,voi care propovaduiti asta,si sa trebuiasca sa le dati aparatul,chiar si gratis.In viata totul se plateste inapoi.

 2. Din 25 Nov.la postarea de mai sus nu s-a dat un raspuns!?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii