Noutăți

Cum arătau aparatele pentru gimnastică în 1892? Dr. Jonas Gustav Vilhelm Zander, inventatorul sălilor de fitness

  •  
  •  
  •  

Sălile de fitness moderne sunt echipate cu aparate de zeci de mii de euro gata să vă modeleze corpul așa cum vă doriți. Senzorii inteligenți o să vă monitorizeze bătăile inimii, numărul de calorii pe care le eliminați prin efort sau numărul de kilometri parcurși pe bandă. Însă menținerea sau construirea unui corp perfect nu au fost dintotdeauna atât de simple, asta dacă privim modul în care arăta o sală de gimnastică din Suedia în 1892.

Mecanoterapia a fost inițiată de medicul Jonas Gustav Vilhelm Zander, acesta fiind convins că folosindu-ne de aparate mecanice speciale vom avea o sănătate de invidiat. După ce a dezvoltat împreună cu mai mulți ingineri și mecanici mașinăriile de antrenare a fizicului uman, cum le numea, își deschide prima sală de sport din lume în orașul Stockholm, Suedia. Se întâmpla în 1865, iar ideea de a merge într-un loc special amenajat pentru a face exerciții fizice a prins repede în rândul oamenilor, până în 1911 deschizându-se peste 300 de astfel de săli în 146 de țări de pe glob. Mașinăriile inventate de dr. Gustav au fost distinse în 1876 cu media de aur în cadrul salonului de inventică din Philadelphia, Statele Unite ale Americii.

fitnes16 fitnes14 fitnes13 fitnes12 fitne11 fitnes10 fitnes9 fitnes8 fitnes7 fitnes6 fitnes4 fitnes3fitnes2 fitnes1

sursa: listal.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Cum arătau aparatele pentru gimnastică în 1892? Dr. Jonas Gustav Vilhelm Zander, inventatorul sălilor de fitness

  1. Totul facut cu migala si cu designul specific timpului.Facut de catre fierari talentati,la forja,cu ciocanul si nicovala.Imbinarile cu bolturi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii