Noutăți

Cum arată rezervația naturală din inima Londrei. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Un rezervor vechi din cartierul londonez Hackney a fost transformat într-o rezervație naturală unică în Anglia. Situată în inima Londrei, la doar zece minute de mers pe jos de la stația de metrou Manor House, cele 7 hectare de iazuri pline de stuf și diguri au fost create dintr-un rezervor vechi de captare a apei folosit la începutul secolului al XIX-lea.

Rezervorul a fost construit în anul 1833 pentru a satisface tot mai multele cereri de racordare la sistemul de canalizare cu apă potabilă a zonelor limitrofe din capitala Angliei. Înainte de construirea rezervorului zona era plină de pajiști unde localnicii își duceau animalele la păscut. La scurt timp după construirea rezervorului, vile în stil victorian au împânzit zona, cartierul devenind astfel unul de lux.

Cele două războaie mondiale au lăsat multe din casele și vilele din zonă neutilizate, iar rezervorul abandonat, fapt care a contribuit la dezvoltarea faunei sălbatice. În ultimii zeci de ani, lacul de mică adâncime a atras mai mult de trei sute de specii de păsări migratoare, inclusiv rațe, lebede, gâște, dar și specii de insecte cum ar fi fluturii sau libelulele.

f3 dafagag dafagaq adafaf angliddd anglia

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: woodberrywetlands.org.uk

sursa:theguardian.com

 

 

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii