Noutăți

Cum arată fața unei femei din Neolitic, reconstituită după un craniu vechi de 7500 de ani. Foto și Video

Oamenii de știință au reușit să reconstituie figura unei femei care a trăit acum 7.500 de ani, în Gibraltar. Femeia, care a primit numele „Calpeia”, ar fi avut între 30 și 40 de ani când a murit.

Craniul ei a fost descoperit în 1996, de către arheologii Muzeului Național din Gibraltar. Tehnologia a permis ca parte din ADN-ul ei a fost extras și analizat, pentru a reda din înfățișarea pe care a avut-o femeia.

Manuel Jaen, de la Muzeul Național din Gibraltar, a condus proiectul ce a durat șase luni, notează Daily Mail.

„Acum știm că e o femeie, că e din perioada Neolitică, din jurul anului 5.400 Î.Hr.. Am reușit să extragem ADN din craniu și acum știm mai multe lucruri. Știm că era o femeie, știm că avea părul închis la culoare, la fel și ochii.

Am remarcat un lucru interesant și în ceea ce privește strămoșii ei. 10% din genele ei provin de la vânători și culegători locali din Mezolitic, dar 90% provin din Anatolia (Turcia de azi)”, a explicat Manuel Jaen, potrivit Gibraltar Chronicle.

Citește mai mult: Hot Info


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cum arată fața unei femei din Neolitic, reconstituită după un craniu vechi de 7500 de ani. Foto și Video

  1. Oamenii in stravechime erau mai mari de statura, mai puternici fizic, mai armonios construiti, mai inteligenti si mai sanatosi. Asta inseamna, logic, si ca femeile de atunci erau extraterestru de frumoase. Exemplul de fata confirma ce spun, chiar daca reconstituirea este una palida – in realitate cred ca doamna Calpeia era mult mai frumoasa.

    Darwinismul tot vrea sa ne faca sa credem pe dos si anume ca oamenii erau urati si grobieni. Stiinta geneticii spune ca organismele pierd, de la o generatie la alta, informatie din ADN si nu castiga. Carevasazica nu exista evolutie ci degradare.

    Ca era sa uit! Fata se trage din Anatolia, intradevar, dar pe filiera Africa de nord si nu Europa. Si cu siguranta avea tenul mai inchis, dar asta n-au mai spus-o. De unde stiu? E uite ca stiu, am studii.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii