Noutăți

Credeaţi că le-ați văzut pe toate? Acestea sunt vacile minione. Nu depășesc 55 de cm înălțime și sunt vândute ca animale de companie Cât costă?

Într-o ferma din Iowa, USA, se cresc cele mai mici văcuțe din lume. Dustin Pillard este proprietarul apeste 100 de văcuțe și tauri a căror înălțime medie nu depășește 55 de cm. Fermierul susține că are piață pentru aceste animale, care par a fi din ce în ce mai mult la modă ca animale de companie pentru americanii bogați. Vinde, conform propriilor spuse, 10-20 de animale pe an, asta doar în America, însă are cereri din ce în ce mai multe și din Europa, Mexic sau Argentina.

“Mulți cumpărători le tratează ca pe niște căței. Să știți că văcuțele sunt foarte sociabile, jucăușe și caută mereu atenție. Scopul nostru este să avem un efectiv frumos de 25-30 de animale care să fie sub 36 de centimetri, să cântărească puțin și să aibă mai multe culori”, spune Pillard.

Animalele se obțin acum prin reproducerea selectivă, metodă care are ca rezultat probleme de sănătate, așa cum este cazul câtorva rase de câini și pisici, însă Pillard susține că vacile și taurii miniaturalizați care provin din această fermă sunt perfect sănătoși.

Întrebat ce se va întâmpla dacă oamenii cu bani își vor pierde interesul pentru micro-vaci, Pillard a spus că va continua să le crească: “Îmi plac. Le creștem în primul rând pentru că ne plac nouă. Am zece hectare, au unde să crească”.

Prețul de pornire al unei astfel de văcuțe este de 1.000 de dolari.

micro-cows4-750x501 micro-cows-750x563 micro-cows3-750x500 micro-cows2-750x563

sursa: http://www.odditycentral.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Credeaţi că le-ați văzut pe toate? Acestea sunt vacile minione. Nu depășesc 55 de cm înălțime și sunt vândute ca animale de companie Cât costă?

  1. Oricine poate duce un cal la apa,dar cind, il faci sa si pluteasca pe spate,chiar ai facut ceva.Cind o sa aud ,,Muuu”intr-o poseta si o sa scoata capul, miriind, o vaca,chiar le-am cam vazut pe toate!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii