Noutăți

Copilul născut după 24 de ani. Emma a venit pe lume după ce embrionul său a stat înghețat… o viață de om!

  •  
  •  
  •  

Tina și Benjamin Gibson nu încercau să stabilească un record mondial. Dar mulți spun că asta s-a întâmplat când fiica lor, Emma, a venit pe lume la finele anului trecut, după 24 de ani în care embrionul fetiței a stat înghețat. Cazul este chiar mai demn de remarcat, informează cei de la CNN, asta deoarece Tina Gibson avea 25 de ani când a rămas însărcinată și, teoretic, este doar cu un an mai mare decât embrionul folosit. „Realizați că am doar 25 de ani? Eu și embrionul am fi putut fi cele mai bune prietene”, a declarat proaspăta mămică pentru CNN.

techly-worlds-longest-frozen-embryo-born-799x423

Tinerii din Tennessee s-au căsătorit cu șapte ani în urmă, însă cuplul nu putea avea copii în mod biologic, deoarece Benjamin are fibroză chistică, o boală care duce adesea la infertilitate. La sfatul părinților, cei doi s-au gândit să apeleze la un embrion donat de alte cupluri, tocmai pentru ca și alți oameni să aibă șansa de a avea un copil. Tinei i-a fost implantat un embrion printr-o procedură de fertilizare in vitro. Acest tip de fertilizare a dus, în timp, la mai mult de 7.000 de nașteri, în SUA. Doar că embrionul selectat pentru acest cuplu era în conservare de 24 de ani, aproape vârsta noii mămici, lucru care a dus la o situație cu totul neobișnuită…

“Este foarte satisfăcător pentru mine să văd că tehnicile pe care le foloseam acum 25 de ani pentru a îngheța embrionii sunt excelente. Dacă embrionii sunt menținuți corect… acei embrioni ar putea fi păstrați pe termen nelimitat”, susține Carol Sommerfelt, directorul centrului unde a avut loc procedura.

sursa: http://time.com/5073437/tina-benjamin-gibson-frozen-embryo/

sursa: http://edition.cnn.com/2017/12/19/health/snowbaby-oldest-embryo-bn/index.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii