Cunoaste lumea

Noutăți

Eroi de război, medici, reformatori. Părinții formidabili ai unor vedete de top

  •  
  •  
  •  

În timp ce multe vedete tinere au în spate părinți care au stat tot în lumina reflectoarelor, alte celebrități se pot mândri cu tați eroi de război, medici, activiști, care au contribuit la progresul social în domenii dintre cele mai neașteptate. Unii chiar au făcut istorie pe direcția binelui suprem.

Jim Morrison a fost și este o legendă a muzicii rock, personalitate tumultuoasă, în deplin „acord” cu această lume sclipitoare și volatilă. Pe de altă parte, tatăl său, George Stephen Morrison, a fost un militar de carieră cu un stagiu remarcabil, de patru decenii, în armata SUA. Amiralul Morrison era activ în momentul atacului de la Pearl Harbor.

La rândul său, actrița Glenn Close, o adevărată legendă la Hollywood, are un tată remarcabil. Doctorul William Close a fost un devotat profesionist care a practicat medicina în Zair.

În 1976 a fost prins în vârtejul izbucnirii unei epidemii de Ebola, pe care a izbutit s-o oprească. Un medic excepțional a fost și tatăl actorului Hugh Laurie, memorabilul „Doctor House”. Și nu doar medic.

Ran Laurie a fost în tinerețe un sportiv de performanță cu numeroase premii la activ în anii 1930, făcând parte din echipa olimpică de canotaj a Marii Britanii, care în 1936 ocupa locul al patrulea. Ran Laurie câștiga, în 1948, aurul olimpic, notează listverse.com.

Poate una dintre cele mai distinse genealogii din lumea filmului este în dreptul actriței Olivia Newton-John. Pe partea maternă, străbunicul Max Born este unul dintre deținătorii Premiului Nobel în fizică.

La rândul său, tatăl vedetei, Brin Newton-John, s-a remarcat în modul cel mai eroic în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, reușind să traducă planurile Reichului pentru bătălia de la El Alamein și contribuind la capturarea liderului nazist Rudolf Hess.

Din părinți formidabili provin și actrița Katherine Hepburn, a cărei mamă, Katherine Houghton Hepburn, una dintre cele mai mari luptătoare pentru drepturile femeilor, a fondat planificarea familială, sau Paul Reubens, carismaticul interpret al personajului Pee-Wee Herman, al cărui tată, Milton Rubenfeld, erou care a luptat în Al Doilea Război Mondial pentru Aliați, este onorat în Israel ca omul care a contribuit decisiv la înființarea Forțelor Aeriene ale țării.

 Roxana Istudor

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii