Noutăți

Copacul în interiorul căruia a fost construit un PUB. Este cel mai mare arbore din Africa și unul dintre cei mai bătrâni din lume

  •  
  •  
  •  

Baobabul este una dintre cele mai mari specii de arbori care cresc pe Terra. Are un trunchi extrem de gros, fibros și umed. Pulpa fructelor sale este comestibilă, fiind cunoscute sub numele de „pâinea maimuței”.

Printre exemplarele acestei specii se distinge unul cu proporții absolut incredibile. Acest baobab din Africa de Sud are o circumferință în jur de 40 de metri și o înălțime de circa 20 metri. Toată lumea este de acord că acesta este cel mai gros copac de pe întregul continentul african și suficient de încăpător pentru a se construi un adevărat pub în interiorul său.

Sunland Baobab este, desigur, una dintre atracțiile cele mai populare ale zonei. Baobabul nu a fost golit artificial, astfel încât un pub să fie plasat înăuntrul său. Trunchiul acestei specii remarcabile este în mod natural gol. Micul pub din interiorul copacului a fost creat în 1933 și îl puteți vizita sau chiar sta la un pahar de vorbă înauntrul său inclusiv în zilele noastre. Barul are “tavane” înalte de 13 metri și o capacitate maximă de 15 persoane în interior. Copacul este situat într-o fermă deținută de familia Van Heerden, care are grijă de acest specimen maiestuos.

Pe lângă dimensiunile sale remarcabile, baobabul este, de asemenea, unul dintre cei mai vechi copaci de pe pământ. Datările cu carbon au estimat că acest baobab ar avea o vârstă de aproximativ 6000 de ani.

sunland-baobab-7[6]

sunland-baobab-2[6] sunland-baobab-4[2] sunland-baobab-6[2] sunland-baobab-8[2] sunland-baobab-1[2] sunland-baobab-3[2] sunland-baobab-9[2]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2011/11/sunland-baobab-bar-inside-hollowed-out.html

sursa: http://www.southafrica.net/gl/en

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii