Noutăți

Controlăm rețelele sociale sau acestea ne controlează pe noi?

Atunci când primele rețele sociale au început să apară la mijlocul anilor 2000, au servit unui scop foarte specific: conectarea virtuală a oamenilor. Astăzi, social media a devenit o parte omniprezentă a vieții noastre. Verificăm telefoanele de aproximativ 80 de ori pe zi sau o dată la fiecare 12 minute și, conform unor estimări, în cea mai mare parte din acest timp ne uităm la cine și ce a mai postat pe Facebook, Instagram, Snapchat sau ce ne-au scris prietenii pe messenger sau whatsapp. Unii oameni câștigă bani din aceste rețele sociale sau, ca și președintele Donald Trump, le folosesc ca mijloace de comunicare cu alegătorii.

În 2015, cercetătorii de la Universitatea din Missouri au descoperit că utilizarea regulată a Facebook ar putea duce la simptome de depresie. În loc să furnizeze angajamentul social pe care îl pretinde că îl oferă, Facebook poate duce de fapt la izolare și la alte efecte psihologice negative. Un studiu recent din Marea Britanie a constatat că din cei 1.500 de utilizatori de Facebook și Twitter care au participat la cercetare, 62% s-au simțit geloși, singuri și triști, comparând propria lor viață cu a altor utilizatori de pe rețelele sociale.

Există deja o tendința printre adolescenți de a renunța la facebook sau twitter și de a migra spre altele mai noi precum Snapchat și Instagram. Totuși, încă peste două miliarde de utilizatori activi sunt pe Facebook, așa că ar putea trece mult timp până când acesta va deveni doar o amitire precum MySpace sau Hi5. Dacă în timp utilizatorii se vor împrăstia prin multele rețele sociale apărute, atunci și dominația celor de la facebook sau a unei rețele globale va înceta să mai existe. Dacă acest lucru este sau nu benefic pentru omenire rămâne de văzut.

sursa: https://www.forbes.com/sites/jaysondemers/2016/02/09/how-long-will-todays-social-media-platforms-last/#7fec1911b728

sursa: http://bigthink.com/paul-ratner/why-the-era-of-social-media-is-due-to-come-to-an-end

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii