Noutăți

Consumul regulat de băuturi alcoolice ne poate scurta viața cu până la 5 ani. Ce s-a descoperit?

  •  
  •  
  •  

Poate cel mai complex studiu privind legătura dintre consumul de alcool și speranța de viață a demonstrat încă o dată faptul că băuturile alcoolice, consumate regulat, nu fac altceva decât să ne scurteze viața. Potrivit cercetării efectuate de Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, persoanele care consumă peste 2,84 litri de băuturi alcoolice pe săptămână ajung să trăiască mai puțin decât restul populației cu până la 5 ani.

Potrivit celor de la BBC, studiul a analizat consumul de băuturi alcoolice la peste 600.000 de persoane din aproximativ 20 de state ale lumii, şi a luat în calcul vârsta, istoricul medical, fumatul, nivelul de educaţie şi cel de trai al fiecărei persoane. Autorii au constatat faptul că obiceiul de a consuma regulat alcool (fie că vorbim de bere, vin sau băuturi spirtoase) a crescut incidența de apariție a accidentului vascular cerebral cu 14%, a crizelor hipertensive cu 24%, a insuficienței cardiace cu 9% sau a anevrismului aortic cu până la 15%.

„Acest studiu arată clar că alcoolul nu aduce beneficii sănătății organismului. Deși cei care consumă în mod regulat alcool trăiesc cu impresia de bună dispoziție aceasta este însoțită de riscul crescut de apariție a diverse boli de inimă, inclusiv atacuri de cord fatale, și accidentele vasculare cerebrale”, a declarat Tim Chico, profesor de medicină cardiovasculară la Universitatea din Sheffield, care nu a fost implicat în cercetare.

Limita de siguranţă a consumului a fost stabilită la aproximativ cinci pahare pe săptămână, ceea ce înseamnă 100 g de alcool pur. Cercetătorii au avertizat că oamenii care beau mai mult de 18 pahare de băutură pe săptămână ar putea pierde patru până la cinci ani din viața lor.

sursa: http://www.bbc.com/news/health-43738644

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii