Noutăți

Comoară antică extraordinară descoperită în Grecia

  •  
  •  
  •  

O echipă de arheologi greci au făcut o descoperire extrem de importantă. Aceștia au dat peste o adevărată comoară lângă rămășițele unui războinic antic. Potrivit autorităților elene, este una dintre cele mai mari descoperiri din ultimii 65 de ani.

Concret, misteriosul războinic a fost înmormântat împreuna cu o serie de bijuterii din aur, perle, o sabie de bronz cu mâner din aur și fildeș, vase de argint și piepteni tot din fildeș. Potrivit decorațiunilor de pe bijuterii, acestea ar aparține civilizației Minoice, civilizație care a înflorit în Creta – Epoca Bronzului.

Artefacts-recovered

Bronze-mirror

Mormântul are 2,4 metri lungime, 1,5 metri lățime și a fost descoperit în situl Palatului lui Nestor, o construcție din era miceniană aflată în Peninsula Peloponez. Arheologii vor acum să efectueze și o analiză ADN asupra rămășițelor războinicului pentru a încerca să-i determine originea.

Aceștia cred că civilizația Minoanică a avut o influență vastă în regiune și aceste bijuterii găsite demonstrează faptul că populățiile din jur au preluat de la ei anumite elemente culturale. James C. Wright, director al Scolii Americane de Studii Clasice din Atena, a declarat pentru New York Times: Descoperirea va ajuta oamenii de știință să înțeleagă modul în care au fost adoptate, în ceea ce a devenit cultura miceniană, influențele venite dinspre Creta .

sursa: ancient-orginis.net

traducere si adaptare: Radu Ungureanu

ASCULTĂ:

Banner Radio bun

http://frecventa-sufletului.ro/

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii