Noutăți

Cine ar putea fi legendarul Monstru din Loch Ness. Ce spun cercetătorii…

  •  
  •  
  •  

Ţiparii uriaşi reprezintă cea mai probabilă explicaţie pentru observaţiile raportate care îl vizează pe legendarul Monstru din Loch Ness, a anunţat un biolog neozeelandez, după o analiză extensivă a ADN-ului prezent în acest lac din Scoţia, potrivit BBC.

După ce au analizat AND-ul prezent în sute de mostre de apă, cercetătorii conduşi de Neil Gemmell, profesor de genetică la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, au descoperit cantităţi mari de ADN de ţipar, însă nicio secvenţă de ADN reptilian.

Cercetătorii au găsit şi ADN neidentificat, dar nicio dovadă de plesiozaur, reptile cu gât lung, al căror corp era similar cu cel al ”monstrului” ce ar fi fost văzut în lacul scoţian, a declarat profesorul Neil Gemmel în faţa reporterilor prezenţi la Loch Ness Centre din Drumnadrochit.

Oamenii vor continua să creadă în existenţa monstrului”, în pofida acestei descoperiri, a adăugat el. ”Există în continuare acel element de dubiu. Sunt încă mulţi oameni care vor să creadă (în existenţa monstrului marin, n.r.)”, a mai spus cercetătorul neozeelandez.

Eu nu cred în acele teorii … dar admit că s-ar putea să mă fi înşelat”, a adăugat Neil Gemmel.

Legendele despre existența unui monstru în acel lac scoțian datează din anul 565 e.n.

Legendele despre existenţa unui monstru marin în acel lac scoţian cu adâncimea de 230 de metri datează cel puţin de pe vremea Sfântului Columba din Iona, despre care se spune că ar fi îmblânzit monstrul acvatic, după ce acesta omorâse un slujitor al său în anul 565 e.n.

Reprezentanţii Visit Scotland, biroul oficial pentru turism din această regiune a Marii Britanii, au spus că au primit de-a lungul anilor peste 1.000 de relatări de la martori oculari şi numeroase dovezi rămase neexplicate, ce au legătură cu Monstrul din Loch Ness.

Citește mai mult: DC News

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii