Noutăți

China a trimis la granița cu Coreea de Nord mai mulți militari decât are Armata Română! Acum, Rusia procedează la fel! În ce scop?

China a trimis la hotarul cu Coreea de Nord, într-o misiune de pază și supraveghere, o armată impresionantă, de 150.000 militari. Acum, suntem informați că și rușii vor trimite militari în zona de frontieră cu statul nord coreean, ai căror lideri comuniști au pus lumea pe jar cu afirmațiile și atitudinea lor sfidătoare față de SUA și de comunitatea internațională. Care este scopul masării acestor impresionante efective de militari la granița cu „recalcitranții” nord-coreeni?

f

Din clipă în clipă, Coreea de Nord poate fi cuprinsă de război și este de așteptat să apară, în consecință, convoaie uriașe de refugiați, dornici să intre pe teritoriile statelor învecinate – China, Rusia. Granița dintre Coreea de Nord și Rusia are o întindere cu mult mai redusă decât cea dintre China și statul nord-coreean. Totuși, în „ospitalitatea” sa, președintele Putin vrea să pună o stavilă serioasă în calea unui eventual val de refugiați. Prin urmare, în zona de frontieră, la sud de Vladivostok, se deplasează, în aceste momente, numeroși soldați și trenuri încărcate cu vehicule blindate ori echipament militar.

d

Cantitatea de armament relocată de către ruși este impresionantă, dacă ținem seama de faptul că granița ruso-coreeană are o lungime mai mică de 18 km. Însă rușii se tem că președintele Trump va dispune inițierea atacului contra instalațiilor militare ale Coreei de Nord și că izbucnirea conflictului va surprinde Rusia cu granițele insuficient securizate.

a

În minuscula zonă de graniță patrulează deja vehicule blindate rusești, în vreme ce elicopterele de recunoaștere survolează perimetrul neîncetat. Între timp, continuă afluxul de militari ruși către zona de frontieră. În afară de frica de a nu fi invadați de către valurile de refugiați disperați să scape din imensul penitenciar numit Coreea de Nord, rușii mai nutresc o temere, poate mai întemeiată. Există riscul ca distrugerea preventivă a armelor nucleare și a instalațiilor de război nord-coreene de către armata americană să determine contaminarea radioactivă a teritoriului rusesc din proximitate.

e

d

b

 

g

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa informatii și imagini: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on China a trimis la granița cu Coreea de Nord mai mulți militari decât are Armata Română! Acum, Rusia procedează la fel! În ce scop?

 1. Dar, nu v-ați gândit ca sunt acolo sa intervină pt fratele lor in caz de …?? In plus au dotări asemănătoare cine va sti care,cum și ce?

 2. Ba da optimisti mai sunteti. Nu ati vazut ca de data asta americanul sa si-o ia ? Astia nu-s arabi cocliti !

 3. “Există riscul ca distrugerea preventivă a armelor nucleare și a instalațiilor de război nord-coreene de către armata americană să determine contaminarea radioactivă a teritoriului rusesc din proximitate.” Asta ar insemna practic razboi nuclear impotriva Rusiei si Chinei echivalent cu un act terorist, asa ca numai daca Trump a luat-o razna complet, va ataca Coreea de Nord.
  Atat rusii cat si chinezii au de aratat ca SUA nu pot sa-si faca mendrele dupa cum au chef, Siria insemnand deja prea mult, asa ca sunt doar demonstratii de umflare a muschilor.
  Trump insa incepe sa cada in ridicol din ce in ce mai mult, parasindu-si linia din campania cu care a castigat alegerile si incepand niste acrobatii imposibile, in care SUA isi vor rupe gatul. Ar fi bine ca imperiul american sa se prabuseasca in liniste, asa cum a reusit partial Obama si nu cu distrugeri demente si inutile revenindu-se la politica psihopatului GW Bush.

 4. un dac inca liber // 21 aprilie 2017 at 10:17 // Răspunde

  ultimul bastion fara americani si FMI……

 5. De ce oare nu-si vad americacatii de treaba si tara lor ? Putori fara traditii , cultura si insetati dupa bogatiile altora . Le e frica sa aiba o tara mica cum e Coreea dar puternica de se pune cu ei . De asta vor sa o distruga , ca sa nu vada altii ce putere pot avea fara ajutorul lor.

  • Se spune ca au ramas la momentul actual numai 3 banci in lume care nu sunt controlate de Rockfeller si anume: bancile Iranului, Siriei si ghici cine este la urma Coreea de Nord!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii