Noutăți

Cercetătorul Yoshinori Ohsumi, laureat al premiului Nobel, a descoperit un secret al regenerării celulare și al reîntineririi

În anul 2016, cercetătorul japonez Yoshinori Ohsumi a primit premiul Nobel pentru medicină. Acesta i-a fost acordat pentru descoperirile sale privind autofagia, mecanismul prin care celulele sănătoase le consumă pe cele defecte. Rezultatele cercetării pe care a făcut-o au pus în evidență faptul că un anumit fel de a mânca duce la scăderea în greutate, regenerare celulară și, în consecință, la reîntinerirea corpului.

Practic, acesta a descoperit că prin simplul fapt că stabilim perioada de hrănire într-un interval orar scurt, putem asigura toate beneficiile amintite mai sus.

Autofagia este un fenomen pe care l-au studiat și alți cercetători dar, până în anul 2016, când Yoshinori Ohsumi a explicat cu exactitate procesele autofagiei, oamenii de știință nu au înțeles că acest proces poate fi controlat.

Astfel, cercetătorul japonez a contrazis teoria conform căreia mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism.

Rezultatele cercetării sale demonstrează că reușita este legată de durata perioadei din zi în care ne hrănim. Iată despre ce este vorba: … Citește continuarea aici: Comunitatea Hyperboreea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii