Noutăți

Cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă plutind pe apă

Legendele referitoare la mesajele din sticlă aruncate în valurile mărilor şi oceanelor ne-au bucurat copilăria, au devenit subiecte de filme artistice, de hit-uri muzicale, sau inspiraţie pentru cărţile de aventură! Dar există aceste mesaje cu adevărat?

Cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă plutind pe mare, se crede că a fost recuperat după 108 de ani de la lansarea la apă, relatează indiatimes.com.

Marianne Winkler, pensionară, fost lucrător poștal, se afla în vacanță pe insula germană Amrum, atunci când a reperat o sticlă neobișnuită plutind pe apă.

Ea a spus ziarului localAmrum News” că în sticlă se afla o hârtie pe care scria: “sparge sticla“.

bottle_3414029bfoto: Cel mai vechi mesaj într-o sticlă, găsit de familia Winkler (stânga) și George Parker (dreapta), cel care a lansat sticla în Marea Nordului între 1904 și 1906, ca parte a cercetărilor sale. Foto credit: telegraph.co.uk

Soțul meu, Horst, a încercat atent să scoată mesajul din sticlă, dar nu a reuşit, așa că a trebuit să facem cum scria pe hârtie,”, a spus Marianne Winkler.

Odată scoasă hârtia, cuplul a găsit un mesaj în limba engleză, germană și olandeză. Acesta cerea găsitorului să completeze unele informații despre unde și când au găsit sticla, înainte de a duce mesajul la Asociația biologică marină din Plymouth. Mesajul mai spunea că cel care va face acest gest, să fie răsplătit cu 1 şiling!

După ce sticla cu mesajul a ajuns la Asociația biologică marină, personalul a recunoscutsticla a fost una dintre cele 1020 lansate în Marea Nordului între 1904 și 1906, ca parte a unui proiect pentru a testa puterea curenților.

Cele mai multe dintre sticle au fost găsite într-un timp relativ scurt. Vorbim de câteva luni, şi nu de zeci de ani.” a declarat Guy Baker, directorul de comunicare al asociaţiei.

Fideli promisiunii făcute, asociația a trimis un șiling cuplului. Cei doi pensionari sunt acum în așteptarea confirmării de la Cartea Recordurilor pentru a afla dacă acesta este cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă. Se crede că deținătorul recordului actual, este un flacon găsit după 99 de ani.

internationalfisheriesfoto credit: theatlantic.com

traducere şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: indiatimes.com, telegraph.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii