Cunoaste lumea

Noutăți

A fost descoperită cea mai veche galaxie. Aceasta s-ar fi format la doar 600 de milioane de ani după Bing Bang

  •  
  •  
  •  

După ce au petrecut ani de zile cercetând spațiul cosmic, o echipă de la CalTech a descoperit cea mai veche și îndepărtată galaxie. Potrivit datelor adunate de la telescoapelor spațiale Hubble și Spitzer, galaxia EGS8p7 are peste 13.2 miliarde ani vechime, ceea ce înseamnă că s-a format, cu aproximație, la doar 600 milioane de ani după Big Bang.

„Galaxia EGS8p7 este neobișnuit de luminosă. Acest lucru poate fi cauzat de niște stele neobișnuit de luminoase și asta deoarece, la începuturile universului, a existat mult mai mult hidrogen ionizat ce putea fi absorbit de aceste corpuri cerești „, a declarat Sirio Belli, un student absolvent al Caltech și unul dintre cei care au contribuit la proiect.

Echipa studiază această descoperire în detaliu pentru a înțelege mai bine emisiile luminoase ce vin dinspre această galaxie.

sursa: iflscience.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on A fost descoperită cea mai veche galaxie. Aceasta s-ar fi format la doar 600 de milioane de ani după Bing Bang

  1. Descoperirea celei mai vechi galaxii presupune cunoașterea tuturor galaxiilor din Univers, ceea ce este cu neputinta. Sunt insa deacord cu faptul ca EGS8p7 este cea mai veche galaxie din toate cele cunoscute in prezent.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii