Noutăți

Cel mai mare parc fotovoltaic plutitor a fost inaugurat cu succes în China

Cea mai mare instalație fotovoltaică plutitoare din lume a fost construită în China. Instalația Sungrow are o capacitate de 40MW și a fost conectată cu succes la rețeaua de energie electrică a statului chinez. Aceasta este amplasată pe un lac creat artificial îu urma unor operațiuni miniere, în apropierea orașul Huainan, provincia Anhui, și este administrată de compania Sungrow Power Supply Co.

Centralele solare plutitoare sunt extrem de avantajoase – apa răcește în mod natural sistemul, îmbunătățind generarea și limitând daunele pe termen lung cauzate de căldură. În plus, o astfel de centrala ne oferă posibilitatea de a nu mai ocupa terenurile din jurul așezărilor urbane pentru astfel de proiecte, lucru păgubos mai ales în zonele dens populate, unde fiecare metru de pământ trebuie valorificat la potențialul său maxim.

Deși este printre cei mai mari poluatori din lume din cauza emisiilor de carbon, China pare a se transforma încetul cu încetul într-o putere globală în ceea ce priește sursele de alimentare cu energie electrică regenerabilă.

Anul trecut chinezii au inaugurat o centrală fotovoltaică plutitoare cu o capacitate de 20 de Megawați tot în provincia Anhui. De asemenea, China se laudă că deține cel mai mare parc fotovoltaic terestru din lume, Longyangxia Dam Solar Park, care se întinde pe o suprafață de 26 de kilometri pătrați în provincia Qinghai.

chinasolarplant_1024

sursa: .sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii