Noutăți

CEL MAI GREU INEL DE AUR din lume a fost realizat în 45 de zile. Cât valorează și cât cântărește giuvaerul?

  •  
  •  
  •  

Așa cum era de așteptat, cel mai mare inel din lume nu putea fi confecționat decât din aur. Dacă cineva se gândește că nu i-ar sta rău cu un asemenea inel, ar trebui mai întâi să se aboneze la o sală de sport și să efectueze zilnic exerciții cu haltera încărcată, cel puțin 6 luni. Asta doar ca să-l poată purta câțiva pași, fără a se face de râs. Fiindcă nu s-a născut încă uriașul care să-l poată pune pe deget.

Când spui „bijuterie”, cugeți la ceva delicat. Numai că de astă dată nu e cazul. Numai aurul care a intrat în micuțul inel cântărește cât un boxer de la Categoria pană, circa 59 de kilograme. Cu totul, inelul are aproape 64 de kilograme. Taman cât să-l poți sălta puțin, dacă ești un bărbat care are o forță medie, dar care n-are și probleme cu mijlocul!

r-y

Din cele 63,8 de kilograme ale giuvaerului, 5,1 kilograme provin de la cristalele Swarovski. Inelușul are și un nume, „Najmat Taiba” sau „Star Taiba”. A intrat și în „Guiness Book”. Bijuteria are deja o vârstă… A fost creată în anul 2000, vreme la care costa 550.000 de dolari. Uncia de aur se vindea, pe atunci, cu 250 de dolari. Acum, uncia de aur costă 1.250 dolari. Semn că… se merită să ții banii la bancă. Astăzi, inelul valorează vreo 3.000.000 de dolari. Manopera cât face?

Cei care au vizitat anul trecut „MidEast Watch and Jewellery Show” au putut vedea, acolo, și această inedită bijuterie care nu s-ar potrivi decât pe degetul unui Goliat și pe care ar putea-o cumpăra doar vreun nabab. Sau bancher. Pentru a realiza minunea de 87 de țoli în circumferință, bijutierii saudiți au robotit vreme de 45 de zile. Piesa a fost realizată, totuși, într-un timp record, având în vedere mărimea și complexitatea modelului.

r-1

Acum, o veste foarte tristă pentru amatorii de bijuterii masive, purtate cât mai ostentativ (știut fiind că doar așa poate dovedi cineva că „are bani și-are valoare”): imensul „ghiul de haur” nu-i de vânzare, în momentul de față. Dar există și-o veste bună, pentru toți ceilalți. Cu 300-400 de dolari poate fi achiziționată o replică în miniatură, tot de aur. Adică un inel cu design identic, dar de mărime normală!

 

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa informatii: www.emirates247.com, luxurylaunches.com

Surse imagini: timesofindia.indiatimes.com, www.alux.com, www.emirates247.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii