Noutăți

Cei de la NASA sunt convinși că au descoperit un lac înghețat pe suprafața lui Pluto

Au trecut câteva luni de când sonda New Horizons a trecut pe lângă Pluto, însă aceasta continuă să trimită către Pământ imagini capturate în călătoria istorică. Printre cele mai recente imagini procesate de cei de la NASA se numără și câteva care ar putea fi dovada vie a faptul că pe planeta pitică ar fi lacuri înghețate. Mai exact, potrivit astrofizicienilor, lacuri formate din azot înghețat.

Conform oamenilor de știință, aspectul plat din imaginea de mai jos, aflat în contrast puternic cu terenul accidentat care îl înconjoară, nu este altceva decât un lac de azot înghețat.

lac

Lichidele ar fi putut exista pe suprafața lui Pluto în trecut. Noi vedem acum ceea ce a fost cândva un lac.Este un loc foarte diferit față de ce am văzut până acum, ca și cum un lichid a înghețat în acea zonă. Este foarte greu de găsit o alte explicație pentru aspectul observat în aceste fotografii” , a declarat Alan Stern, membru în cadrul misiunii New Horizons.

Având în vedere faptul că orbita lui Pluto este situată la câteva miliarde de kilometri depărtare de Soare, iar temperatura medie pe suprafața micuței planete este de -229 degrade Celsius, cei de la NASA estimează că cel mai probabil lacul de azot se va dezgheța în circa 300 de ani.

sursa:  sciencealert.com

trarucere și adaptare: Radu Ungureanu

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cei de la NASA sunt convinși că au descoperit un lac înghețat pe suprafața lui Pluto

  1. Seamana mai degraba cu o vaca care infuleca un hot-dog!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii