Noutăți

Ceasul uriaș care va funcționa fără întreruperi timp de 10.000 de ani. Este construit într-un munte de cel mai bogat om de pe Terra

Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon și Blue Origin,  deține, printre multe altele, inclusiv un munte. Da, un munte întreg din Texas. De ce și-a cumpărat un munte? Pentru că echipa sa lucrează în tunelul săpat în acesta la proiectarea unui ceas mecanic gigantic, făcut să indice ora pentru cel puțin 10.000 de ani de acum înainte. Costul proiectului se ridică la suma de 42 milioane de dolari, iar ideea inițială îi aparține inventatorului Danny Hillis, care dorea construcția unui asemenea ceas ca moștenire pentru generațiile următoare, care, cine știe, este posibil să descopere alte modalități de măsurare a timpul.

Hillis a construit mai multe prototipuri ale ceasului. Totuși, ceasul lui Bezos, al cărui design îi aparține lui Hillis, va fi primul care să funcționeze la o asemenea largă. Construcția ceasului a început, însă data finală a încheierii lucrărilor nu a fost oferită încă publicității; se preconizează faptul că acestea vor dura încă cel puțin 2 ani. După inaugurare, în cadrul locației, va fi inaugurat și un mic muzeu al timpului, în care vizitatorii vor putea vedea evoluția ceasurilor mecanice și, bineînțeles, acest ceas gigantic.

“Pe parcursul vieții acestui ceas, Statele Unite nu vor mai exista. Nu ne putem imagina lumea într-un viitor atât de îndepărtat. Nimeni nu poate, însă putem să o trecem prin acele acestui ceas”, a explicat Bezos.

xl-2014-jeff-bezos-1

sursa: https://www.sciencealert.com/why-jeff-bezos-building-gigantic-mechanical-clock-10-000-years-hillis-long-now-texas

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii