Noutăți

Cea mai scurtă rută aeriană din lume: Un zbor durează doar… 47 de secunde

  •  
  •  
  •  

Cel mai scurt zbor comercial din lume are loc între două insule din Scoția, Westray și Papa Westray, separate de o distanță de doar 2,7 kilometri. Operat de Loganair, durata zborului este oficial de două minute, dar în condiții de vânt ideale poate fi finalizat în doar 47 de secunde, iar prețul unui bilet este de 30 de dolari. Potrivit celor de la Daily Mail, aproximativ 30% din pasagerii serviciului sunt profesori care fac naveta între școlile de pe cele două insule, arheologi, dar și simpli turiști sau pescari ajunși în zonă. Insula Papa Westray găzduiește aproape 60 de situri arheologice. Loganair efectuează curse pe acest traseu încă din anii 1960, iar cursele speciale pentru turiști au fost deschide din 2011. Cele două insule au o populație permanentă de doar 70 de persoane.

„Este o adevărată plăcere această rută, deși când am început prima dată să efectuez cursele îmi venea destul de greu să cobor după doar câteva secunde de când mă ridicam în aer. Ceva nu mi se părea în ordine – și antrenamentele pe simulatoare durează mai mult decât această cursă. Acum însă m-am obișnuit cu traseul care vă dați seamă nu e prea solicitant”, a declarat pilotul Stuart Linklater.

La polul opus, cel mai lung zbor din lume este între Dubai și Auckland, Noua Zeelandă, care durează 17 ore și 15 minute și străbate peste 14,192 km (8,819 mile). Un zbor aproape la fel de lung este cel introdus recent între Dallas și Sydney, de 13,804 km (8,578 mile), și efectuat de aeronave în 16 ore și 55 de minute.

shortest-flight-5[2] shortest-flight-3[2] shortest-flight-2[3] shortest-flight-1[5] image

sursa: https://www.scotsman.com/news/scotland-has-shortest-flight-in-the-world-just-47-seconds-1-4113910

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii