Noutăți

Cea mai lungă pârtie de schi din România şi cea mai bună Școală de schi din lume…

 •  
 •  
 •  

În România există în prezent 151 de pârtii omologate (12 pârtii cu lungimi mai mari de 2 km şi 44 mai mici de 500 m, conform datelor ANT), a căror lungime totală depăşeşte puţin peste 135 de km. Cea mai lungă dintre ele este pârtia Drumul Roşu din Poiana Braşov, cu o lungime de 5.300 m, urmată de pârtia Dealul Negru din Vatra Dornei, cu o lungime de 3.000 m.

La pârtia “Drumul Roşu” sunt 700 metri diferenţă de nivel, se pleacă de la altitudinea de 1.750 m şi se ajunge la 1.050 m. A fost inaugurată în 2012 şi se află în administraţia Primăriei Municipiului Braşov.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov are în total 22 km şi poate fi comparat cu cel din Austria şi Germania.

domeniu-schiabil
Iată şi topul celor mai lungi pârtii din România:

Lungime (m)     Nume pârtie        Amplasare
1. 5.300               Drumul Roşu      Poiana Braşov
2. 3.000              Dealul Negru       Vatra Dornei
3. 2.972               Drumul de Vară  Sinaia
4. 2.860              Sub Teleferic        Poiana Braşov
5. 2.820              Sulinar                  Poiana Braşov
6. 2.620              Lupului                 Poiana Braşov
7. 2.500              Carp                       Sinaia
8. 2.250             Cocoşul                  Predeal
9. 2.200             Mogoşa                  Mogoşa
10. 2.100           Clăbucet                 Predeal

(tabel realizat de ziarul Biz Braşov)

După Drumul Roşu şi Dealul Negru menţionate mai sus, a treia cea mai lungă pârtie de schi din România este Drumul de Vară din Sinaia, cu o lungime de 2.972 de metri, urmată de pârtia Sub Teleferic, Sulinar si pârtia Lupului din Poiana Braşov. În Sinaia există pârtia Carp cu 2.500 m lungime, iar în Predeal, pârtia Cocoşul cu 2.250 m lungime. În judeţul Maramureş este pârtia Mogoşa, cu o lungime de 2.200 me.

partii-de-schiSursă infografic: gândul

Site-ul de specialitate Trip Advisor a ales Poiana Braşov drept cel mai bun loc de schi din România. „În plus, școala de schi de aici (Școală de schi Ana), cu peste 100 de instructori certificaţi, a fost votată drept ‘Cea mai bună Școală de schi‘ din lume, de către operatorul de turism Nielsen. Poiana Braşov este perfectă pentru începători şi schiori intermediari.“ notează Trip Advisor.

d_10006-scoala-de-ski
Reportaj de Mădălina Corina Diaconu

Surse: gandul.info, bizbrasov.ro, tripadviser.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

12 Comments on Cea mai lungă pârtie de schi din România şi cea mai bună Școală de schi din lume…

 1. Cea mai buna școala de ski din lume ???!!!??

 2. “Cea mai lungă pârtie de schi din România şi cea mai bună Școală de schi din lume…” Voi nu aveti ochi in cap sau chiar nu va dati seama ce penale sunt partiile din Romania? In orice catun din Austria se gaseste o partie mai bine amenajata.

 3. Poate fi comparat doar la preturi poate cu cele din austria. La capitolul km de partie sau calitatea ei nu exista termeni de comparatie.

 4. mai bine publicati acest articol pe timesnewroman.ro sa para amuzant macar 🙂

 5. “Staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. 20 km sunt cu zăpadă artificială. Cele 10 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune.” …Google it 😉

 6. Voi ori ati fumat coceni, ori chiar sunteti de la TimesNewRoman…. :)))))

 7. Ratiu Vlad-Daniel // 11 decembrie 2015 at 14:08 // Răspunde

  Fratilor… Pe harta aia Clujul apare cu 0 km de partie dar de fapt sunt partii la feleacu, baisoara, buscat, capusu mare (functionale) si in constructie la marisel…. Plus de asta partia de la Straja are 8.1 km, deci cu mult mai mare decat cea din Poiana Brasov….Bun articol n-am ce zice…

 8. – articol scris aiurea ori cu interes pt. a pune in fata Poiana Brasov. Cert este ca azi iarna am schiat din Valea Dorului – Sinaia la vale si GPS-ul meu de pe camera a indicat spatiu parcurs = 8,3 km ! deci nu mai ascultati de toti magarii care nu au nimic in comun cu schiatul! Asa cu la Solden poti sa cobori 15 km. pana in statiune, asa si la Sinaia ! In plus Sinaia e imbatabil ca domeniu de schi la ora actuala in Romania ! Scoli de schi? de cand ai nostrii dau lectii de schi renumitelor scoli din Austria cum ar fi: scoala Herman Maier, Beni Raich, scolile Schild, etc. Chiar e un articol de rahat, articol scris intentionat pt. promovarea vreunui no name !

 9. In 1984 schiam pe Drumul Rosu , deci nicicum nu a fost inaugurata in 2012…Nu facem un pic de documentare serioasa inainte?!

 10. desigur, poti compara poiana brasov cu orice statiune de ski din austria, nu te opreste nimeni. doar ca iese prost rezultatul. pt. poiana brasov, evident.

 11. Eu sunt un om patriot din fire.,dar nu exista grad de comparatie cu Austria,aia au intr un singur resort de ski si peste 110 km de piste.,asa ca nu exista zic eu comparatie.Pai sa ne uitam la numarul milioanele de euro investite in pistele din Austria,pe cand la noi))
  Acolo ai un passki peste tot,la noi nici cu asta nu sau pus la punct,pentru telecabina si telegondola cumperi aparte totul.,ilar ce sa zic.,poate in peste 100 de ani sa se schimbe ceva.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii