-->

Noutăți

Cea mai extremă metodă de salvare a pacienților în stare critică ar putea da roade…

Reducerea extremă a temperaturii corpului ar putea fi cea mai eficientă metodă pentru a-i salva de la moarte pe pacienții în stare gravă.

Cercetătorii au identificat procedură experimentală care ar putea contribui la salvarea celor care se află în pragul morții. Metoda este una extremă, pentru că implică răcirea corpului uman la temperaturi mult mai joase decât ar fi normal.

Oamenii de știință cred că e posibil ca pacienții care suferă traume și se află în stare critică pot fi salvați de la moarte dacă folosesc tehnica răcirii drastice a corpului uman…

În noiembrie 2019, o echipă de cercetători din cadrul University of Maryland School of Medicine in Baltimore a oprit temporar toate funcţiile organismului unui pacient. Corpul pacientului a fost răcit până la o temperatură cuprinsă între 10 și 15 grade Celsius, punându-l la granița dintre viață și moarte.

Intervenția echipei condusă de chirurgul Samuel Tisherman este intitulată momentan EPR (emergency preservation and resuscitation) și este folosită doar pentru pacienții cu șanse extrem de mici de supraviețuire.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii