Noutăți

Ce spune un fost director de cabinet al lui Dacian Cioloș despre vânzarea pământului către străini. DEZVĂLUIRI

Profesorul Avram Fițiu, de la USAMV din Cluj Napoca, fost director de cabinet al lui Dacian Cioloș (pentru o zi!), pe vremea când actualul prim ministru desemnat era Ministru al Agriculturii, a publicat o carte de mare valoare pentru agricultura și zootehnia românească, numită SALVAREA FERMEI ȚĂRĂNEȘTI, carte care ar trebui să se afle pe masa noului Ministru al Agriculturii, indiferent cine va fi el.

Având în spate o experiență profesională remarcabilă, autorul analizează la sânge situația fermei țărănești, subliniind atât punctele slabe, cât și punctele tari, oferind soluții și punând în evidență, cu curaj, pericolele care îl pândesc pe țăranul român, în această copetiție nemiloasă și lipsită adeseori de etică în care a fost forțat să intre.

Între capitolele cărții, mi-a atras atenția următorul, pe care îl și public în întregime aici: CUMPĂRAREA PĂMÂNTULUI DE CĂTRE STRĂINI

Coperta4 avram fitiu
Fitiu 1

Fitiu 2

Cartea profesorului Avram Fițiu, scrisă spre folosul țăranului român și al României, NU poate fi neglijată de vreme ce noul guvern tehnocrat își propune să lucreze în folosul României. O carte asumată curajos, în care lucrurile sunt spuse pe nume și pe care o puteți citi pe siteul autorului: http://www.avramfitiu.ro/p/salvarea-fermei-t.html

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

fitiu 3


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Ce spune un fost director de cabinet al lui Dacian Cioloș despre vânzarea pământului către străini. DEZVĂLUIRI

  1. vindem cinci kg de cartofi pe 80 centi si ne este vandut inapoi in tara cu 3 euro sub numele de “cartofi organici unguresti”

  2. Care govern a dat legea care permite cumpararea pamantului de catre straini?

  3. Aceasta carte trebuia aplicata acum 25 ani. Este deja tarziu. Taranul este deja la sapa de lemn, fara utilaje si fara posibilitate de a-si cumpara utilaje. La tara mai supravietuieste cel care poate jongla statul mai mult decat jongleaza statul pe taran.

  4. Intr-adevar,in articolul de mai sus se arata cu tristete cum pamantul romanilor este umparat de catre straini. Da, asa este dar nimenea nu remarca jefuirea proprietarilor de terenuri de catre arendasii romani ceea ce ii determina pe proprietari sa-si vanda putinul pamant pe care-l au celor care ofera mai multi bani. Am sa va spun cum stau lucrurile in judetul Arad: proprietarul da pamantul in arenda in conditiile in care, el plateste impozit(aproximativ 50 lei/ha)iar subventia de la stat si de la UE/suprafata (in jur de 160 euro/ha) o incaseaza arendasul pe motiv ca el lucreaza pamantul. Arendasul completeaza si el lucrarile cam tot atat cat este subventia si lucreaza pamantul.La recoltare, proprietarul nu primeste dividente nici macar in cuantumul subventieiul/ha, arendasul ramanand si cu toata recolta. Anul acesta, graul a fost vandut cu 0,85 bani/kg iar proprietarilor le-a dat bani contra grau in valoare de 0,65 lei/kg. In plus de asta, daca vrei sa vanzi pamantul, conform L. 17/2014 , arendasii au drept de preemtiune si impun cele mai mici preturi de pe piata agricola. Daca nu doresti sa le accepti pretul si gasesti alti cumparatori, prin diversi interpusi, cauta sa-ti impiedice vanzarea. In aceste conditii mai sunt de plans asa zisii fermieri romani? Desigur, exista si exceptii. Taranii sunt la sapa de lemn, saraci, fara utilaje si batrani, dar nu trebuie sa fie ciuca batailor de jor a arendasilor. Sa plateasca in mod corect pretul terenurilor pe care le cumpara!

  5. Cei care au dat legile astea sunt cei care organizau mitinguri in anii ’90 la care se striga “Nu ne vindem tara?”. DNA nu poate investiga si modul in care anumiti straini au intrat in posesia pamanturilor romanesti? Sau mai bine zis in buzunarele cui au fost indesati bani ca sa se poata vinde pamantul tarii?

  6. Am citit tot ce sa putut, pamantul nu este un obiect ca sa-l mutam unde vrem noi, este fix de ne stramutat , srainii vor foloasele de pe el. Fiindca saracii romanii nu au cu ce sa-l lucreze. E bine ca au venit si ne ajuta sa-l lucram ca tot ne mai da si noua cate ceva de pe el.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii